Sukčiui skirta laisvės atėmimo bausmė

Sukčiui skirta laisvės atėmimo bausmė

Daugiau nei 20 žmonių apgavęs ir tokiu būdu galimai apie 800 tūkst. eurų susikrovęs Sergejus Juzikas išgirdo nuosprendį. Penktadienį jam Klaipėdos apylinkės teismas skyrė ketverių metų laisvės atėmimo bausmę.

Nuo 2006 iki 2016 metų nuteistas klaipėdietis pinigus pasisavindavo surašydamas neginčytinus vekselius. Būtent jie leido nukentėjusiesiems įrodyti, kad sukčius juos apgavo. S. Juzikui pinigai neva buvo reikalingi statybų verslui, sergančio tėvo gydymui ir žmonos įmonės išpirkimui.

Sukčiavimo byloje buvo paminėti 27 nusikalstamos veikos epizodai. Pasak prokuroro Vytauto Jurkevičiaus, tai rodo, jog viskas buvo daroma sistemingai.

"Nuosprendis priimtas už daugybinius sukčiavimo veiksmus. Jis pakankamai griežtas ir teisingas. Nuteistasis neva norėjo atstovauti tariamuosius nukentėjusiuosius ir neatlikdavo jokių teigiamų teisinių paslaugų, o pinigus pasisavindavo. Susitardavo duoti vekselius, o pagal juos žmogų lengva įtikinti ir apgauti", - sakė prokuroras V. Jurkevičius.

Pasak jo, S. Juziko teisme laukia dar viena byla dėl kitų sukčiavimo epizodų, todėl aplinkybės bus tiriamos papildomai.

"Nukentėjęs visada turi kreiptis į tikruosius teisininkus ir ginti savo teises įstatymų numatytomis priemonėmis", - pridėjo prokuroras.

Teismas konstatavo, kad nukentėjusiems asmenims bus grąžinti vekseliai ir jie patirtus nuostolius galės siekti išsiieškoti civiline tvarka. Vienam nukentėjusiajam S. Juzikas turės atlyginti tūkstančio euro neturtinę žalą.

Klaipėdos apylinkės teismo priimtas sprendimas gali būti skundžiamas Klaipėdos apygardos teismui per 20 dienų.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder