Sugyventinio nužudymu kaltinamos palangiškės byla grąžinta papildyti.

Vakar Klaipėdos apygardos teismas, užuot paskelbęs lauktą nuosprendį sugyventinio nužudymu kaltinamai palangiškei V. M. (gim. 1979 m.), grąžino jos baudžiamąją bylą tyrimui papildyti. Merginai visgi teko pasakyti ir paskutinį žodį.

Ji vėl tvirtino nežudžiusi sugyventinio, nuo kurio yra sulaukusi dviejų dukterų, tiesiog grįžusi rado jį jau negyvą, uždususį, su polietileno maišeliu ant galvos.

"Žudyti neturėjau jokių priežasčių", - sakė ir prašė ją išteisinti, leisti gyventi su vaikais.

V. M. kaltinama tuo, jog praėjusių metų vasario 14 dieną, apie 16 valandą, savo namuose Užkanavės gatvėje, Palangoje, supykusi dėl seksualinio priekabiavimo, ji pastūmė neblaivų sugyventinį 26-erių metų Remigijų Ernistą, o šiam galva atsitrenkus į sofos galą ir praradus sąmonę, pasmaugė jį smaugvirve ir naktį nutempė į vasarnamį - norėdama imituoti pasikorimą.Su už chuliganizmą teistu R. Ernistu 23-ejų V. M. gyveno nuo 16 metų. Tėvams nepavykę jų išskirti - kad ir parvežta namo mergina sugrįždavo pas mylimą žmogų. Iš pradžių gyveno Šiauliuose, po to prisiglaudė V. M. tėviškėje.

Teisme moteris papasakojo, kad naktį prieš tai, kai radusi sugyventinį negyvą, šis nenakvojo namie. Kai jį sutiko - buvo jau vidurdienis - vyriškis kalbėjo apie nenusisekusį gyvenimą, glamonėjo ją, prašė taikytis. Po to, jai neatlyžtant dėl nežinia kur praleistos nakties, sugyventinis atsinešė iš virtuvės virvę, padavė jai: "Surišk mane, kad jaustumeis laisvai, nebijotum". Ji apvyniojo jam rankas ir išėjo, pasakiusi, jog grįš, kai jis nebenorės mylėtis. Vyras dar pasakęs: "Kai grįši - manęs neberasi".

Po poros valandų grįžusi ji rado sugyventinį negyvą, suklupusį prie sofos, su ant galvos užmautu celofano maišeliu. Bandė gaivinti amoniaku - nepavyko. Išsigandusi V. M. pamanė, kad niekas nepatikės, jog tai padarė ne ji, ir nusprendė imituoti vyro pasikorimą. Paguldė kūną ant sofos, užrišo ant kaklo iš siūlų pasidarytą smaugvirvę. Kad nepamatytų vaikai, apklojo jį antklode ir paliko tol, kol dukros užmigo. Tada kūną apvyniojo virve, surišo kojas - kad netabaluotų - ir nutempė į vasarnamį.

Papildoma teismo skirta ekspertizė nustatė, jog V. M. versija reali - vyriškis pats galėjo užsimauti ant galvos celofaninį maišelį ir uždusti.

Vakar apygardos teismo teisėjas paskelbė nutartį grąžinti bylą tyrimui papildyti, mat aplinkybės, kurios būtinos siekiant nustatyti, ar kalta V. M., nėra aiškios. Reikalinga esą atlikti tardymo eksperimentą, kuris patikrintų, ar išties galėjo viskas klostytis taip, kaip nupasakojo kaltinamoji. Šis eksperimentas arba patvirtintų, arba paneigtų josios versiją. Tardymo eksperimente, pabrėžė teisėjas, be V. M., turėtų dalyvauti ne mažiau nei trys asmenys - su kiekvienu veiksmus kaltinamoji pakartotų atskirai.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder