Suabejojo turto švaistūno psichika

Suabejojo turto švaistūno psichika

Didelės vertės svetimo turto iššvaistymu kaltinamą verslininką Pranciškų Jurgutį šiuo metu stebi psichiatrai - norima įsitikinti, ar jo nekamuoja dvasios ligos.

Apie 5,5 mln. litų vertės bendrovės "Klaipėdos hidrotechnika" areštuoto turto iššvaistymu arba galimu paslėpimu apkaltintas ne tik P. Jurgutis, bet ir jo sūnus Donatas.

Klaipėdos apygardos teisme baudžiamoji byla atversta prieš metus, o po pusmetį trukusio nagrinėjimo buvo gautas prokurorės prašymas skirti P. Jurgučiui psichiatrinę ekspertizę.

Tokį prašymą tenkinanti nutartis įsiteisėjo liepą - nurodyta, jog kaltinamojo stebėjimas truktų ne ilgiau nei 3 mėnesius.

Nurodyta, jog P. Jurgutį specialistai turėtų stebėti Valstybinės teismo psichiatrijos tarnybos Utenos skyriuje, stacionarus stebėjimas dar tęsiasi.

Dėl svetimo turto iššvaistymo P. Jurgutis kaltinamųjų suole atsiduria ne pirmą kartą. 2010 metais verslininkas nuteistas už tai garsiojoje buvusio ilgamečio Klaipėdos vyriausiojo prokuroro Stanislovo Stulpino byloje, kitoje byloje teismui to įrodyti nepavyko.

Verslininkas yra teistas ir už tai, kad bandė papirkti buvusį Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos generalinį direktorių Eugenijų Gentvilą.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder