Su nėščiomis moterimis patruliai elgsis jautriau

Su nėščiomis moterimis patruliai elgsis jautriau

Po "Vakarų ekspreso" aprašytos istorijos apie kelių policininkų sustabdytą greitį viršijusį automobilį, kuriuo buvo vežama gimdyti pradėjusi moteris ("Kas svarbiau - protokolas ar gimdymas?"), uostamiesčio policija išplatino pranešimą, pavadintą "Kelių patruliai elgsis jautriau".

Teigiama, kad Kelių policijos biuro vadovybė įvertino ir išanalizavo susiklosčiusią situaciją bei numatė konkrečius veiksmus patruliuojantiems pareigūnams, kaip elgtis sustabdžius automobilius, kuriuose yra nėščios moterys. Todėl kelių patruliai ateityje privalės įvertinti situaciją iš esmės bei priimti tinkamus sprendimus. Žadama, kad ateityje, susidūrę su panašiomis situacijomis, pareigūnai veiks profesionaliau.

Jūsų dėmesiui - policijos pranešimas:

2014 m. rugpjūčio 20 dieną Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos biuro Kelių patrulių kuopos pareigūnai pagal nustatytą maršrutą vykdė greičio kontrolę Klaipėdos mieste, Mokyklos gatvėje, ties Artojų gatve. Apie 04.30 val. greičio matuokliu buvo užfiksuotas automobilio „Opel Insignia“ 70 km/h greitis, o leistas yra 50 km/h.

Sustabdžius minėtą automobilį, kurį vairavo T. J., vairuotojas buvo supažindintas su greičio matavimo prietaiso parodymais. Vairuotojas su jais sutiko ir paprašė pareigūnų už tokį mažareikšmį pažeidimą nerašyti protokolo, nes skubąs nuvežti žmoną į ligoninę gimdyti.

Vairuotojui buvo paaiškinta, kad už šį Kelių eismo taisyklių pažeidimą yra numatoma bauda, ir pareigūnai pasistengs kiek įmanoma greičiau įforminti pažeidimą. Pareigūnas, paėmęs dokumentus ir įlipęs į tarnybinį automobilį, ėmė rašyti administracinio teisės pažeidimo protokolą, kurį baigė 04.42 val.

Rašant administracinio teisės pažeidimo protokolą, išlipo moteris ir, priėjusi prie pareigūnų, paklausė, ar dar ilgai bus rašomas protokolas. Jai pareigūnai paaiškino, kad jis jau yra spausdinamas. Moteris nesiskundė, kad blogai jaučiasi ir kad prasidėjo gimdymas, vaikščiojo aplink pareigūnų tarnybinį automobilį. Su vairuotoju ir keleive nebuvo diskutuojama ir konfliktuojama.

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos biuro Kelių patrulių kuopos vadas buvo susitikęs su vairuotoju, kad išsiaiškintų iškilusią problemą. Po pokalbio su vairuotoju paaiškėjo, kad konflikto, įforminant pažeidimą, su pareigūnais nebuvo, tik norėta atkreipti visų kitų pareigūnų dėmesį į situaciją. Po šios situacijos pareigūnai buvo instruktuoti, kaip rekomenduojama elgtis tokiose situacijose. Tikimės, kad ateityje neiškils nesusipratimų.

Kelių policijos biuro vadovybė įvertino ir išanalizavo susiklosčiusią situaciją bei numatė konkrečius veiksmus patruliuojantiems pareigūnams, kaip elgtis sustabdžius automobilius, kuriuose yra nėščios moterys. Todėl kelių patruliai ateityje privalės įvertinti situaciją iš esmės bei priimti tinkamus sprendimus (pvz., taikyti būtinąjį reikalingumą, atleidžiant nuo atsakomybės, organizuoti palydas iki medicinos įstaigų). Ateityje, susidūrę su panašiomis situacijomis, pareigūnai veiks profesionaliau.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder