Stogdengiams atlyginimus mokėjo vokeliuose?

Stogdengiams atlyginimus mokėjo vokeliuose?

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos Klaipėdos apygardos valdyba baigė ikiteisminį tyrimą dėl uostamiesčio statybos bendrovės direktoriaus, kaip įtariama, darbuotojams mokėjusio neoficialius atlyginimus ir slėpusio mokesčius.

Atliekant ikiteisminį tyrimą išaiškinta, kad Klaipėdoje registruota stogų dengimu užsiimanti bendrovė per trejus metus dviem stogdengiams sumokėjo daugiau nei 28 tūkst. eurų atlyginimo vokeliuose. Oficialiai bendrovėje dirbusiems statybininkams buvo mokamas minimalus mėnesinis atlyginis, tuomet siekęs apie 240 eurų, o kitą dalį jie gaudavo neoficialiai. Nustatyta, kad dalis lėšų atlyginimams vokeliuose sumokėti buvo gaunama už stogų keitimą privatiems namams. Bendrovės direktorius už atliktus darbus klientams neišrašydavo sąskaitų ir kasos pajamų orderių, o gautų pajamų neapskaitydavo bendrovės kasoje. Šitaip į buhalterinę apskaitą nebuvo įtraukta daugiau nei 14 tūkst. eurų pajamų.

Baigtame ikiteisminiame tyrime surinkta duomenų, kad per trejus metus apgaulingai tvarkant buhalterinę apskaitą ir neteisingai teikiant duomenis Valstybinei mokesčių inspekcijai buvo išvengta sumokėti daugiau nei 17 tūkst. eurų įvairių mokesčių.

Ikiteisminiam tyrimui vadovavo ir jį organizavo Klaipėdos apygardos prokuratūra. Baigta baudžiamoji byla perduota nagrinėti Klaipėdos apylinkės teismui.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder