Solidžiomis piniginėmis baudomis nuteisti PVM grobstytojai

Solidžiomis piniginėmis baudomis nuteisti PVM grobstytojai

Klaipėdos apygardos teismas, išnagrinėjęs didelės apimties baudžiamąją bylą dėl sukčiavimų mokesčių srityje, didelės vertės svetimo turto pasisavinimo, apgaulingo buhalterinės apskaitos tvarkymo ir kitų nusikalstamų veikų, priėmė apkaltinamąjį nuosprendį ir, kaip prašė valstybės kaltintojas, solidžiomis piniginėmis baudomis nuteisė šešis organizuotos grupės narius.

34–66 metų kaltinamieji nuteisti už tai, kad tarpusavyje susitarė sukčiauti mokesčių mokėjimo srityje: jie 2008-2009 m. laikotarpiu Klaipėdoje imitavo statybinių medžiagų pirkimą iš vienų įmonių ir pardavimą kitoms, o šiuos falsifikuotas sandorius įtraukė į įmonių buhalterinę apskaitą, kad taip būtų išvengta PVM sumokėjimo.

Tokiu būdu per keliolika kartų buvo fiksuotas tariamų prekių ir paslaugų įsigijimas už daugiau kaip 1 mln. litų, o valstybei nesumokėta per 206 tūkst. litų pridėtinės vertės mokesčio. Teismas už tai kaltininkams skyrė nuo 116 iki 260 MGL dydžio baudas.

„Nusikalstamos veikos buvo padarytos seniai, kaltinamieji atlygino valstybei padarytą žalą, todėl solidžių piniginių baudų skyrimas yra teisėtas ir pagrįstas, juolab kad visi kaltinamieji pripažinti kaltais pagal visas jiems inkriminuotas nusikalstamas veikas“, – teismo sprendimą pakomentavo valstybinį kaltinimą teisme palaikęs Klaipėdos apygardos prokuratūros Antrojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras Linas Kiaurakis.

Prokuroro teigimu, tai yra pagrindinė teisme baigta nagrinėti PVM grobstytojų byla, iš kurios anksčiau buvo išskirta dar keliolika mažesnių bylų. Jos jau irgi išnagrinėtos ir visose priimti apkaltinamieji nuosprendžiai.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder