„Sodininkai“ užaugino kanapių už 25000 eurų (video)

„Sodininkai“ užaugino kanapių už 25000 eurų (video)

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos (VPK KPONTV) ir Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus pareigūnai baigė ikiteisminį tyrimą dėl neteisėto kanapių auginimo dideliais kiekiais.

Ikiteisminis tyrimas pradėtas 2017 m. liepos mėn., užkardant neteisėtą narkotinių ir psichotropinių medžiagų apyvartą kurortinėse vietovėse. KPONTV gavo informacijos, kad uostamiestyje ir kituose miestuose platinamos apskrityje užaugintos kanapės. Taip pat gauta duomenų, kad kanapes dideliais kiekiais augina praeityje su organizuotu nusikalstamumu susiję asmenys.

Surinkę įkalčius teisėsaugininkai atliko kratas sodybose Kretingos ir Šilutės rajonuose. Sodybų pagalbinėse patalpose, specialiai įrengtose kamerose su apšvietimu, vėdinimu bei drėkinimu, aptikti 45 kanapių augalai, taip pat džiovinti paruošta ir išdžiovinta narkotinė medžiaga. Įvykio vietose sulaikyti leidimą nuolat gyventi Lietuvoje turintis Moldovos Respublikos pilietis, 50-metis Klaipėdos miesto gyventojas bei jo sūnus.

Ikiteisminio tyrimo metu gauta duomenų, kad prie kanapių auginimo prisidėjo ir asmuo, praeityje priklausęs Klaipėdos apskrityje veikusiai organizuotai nusikalstamai grupuotei.

Dviem asmenims pareikšti kaltinimai dėl neteisėto kanapių auginimo dideliais kiekiais, moldavo ir kaltinamojo sūnaus atžvilgiu ikiteisminis tyrimas nutrauktas, nesurinkus pakankamai duomenų, pagrindžiančių kaltę dėl nusikalstamos veikos padarymo.

Iš neteisėtos apyvartos paimta daugiau nei 2,5 kg narkotikų, kurių „gatvės“ kaina – apie 25 000 Eur.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder