Smurtas Palangos kurhauzo salėje baigėsi nuosprendžiu

Smurtas Palangos kurhauzo salėje baigėsi nuosprendžiu

Daugiau nei prieš dvejus metus Palangos kurhauze įvykęs konfliktas tarp kurorto savivaldybės Kultūros skyriaus vedėjo Vyganto Rekašiaus ir tuomečio Kultūros centro direktoriaus Žilvino Kažio išspręstas teisme.

Nukentėjusysis Ž. Kažys kreipėsi į teismą privataus kaltinimo tvarka, nurodydamas, kad kolega smurtavo ir sukėlė jam fizinį skausmą bei nežymiai sutrikdė sveikatą. Nukentėjusiajam ir nusikaltimo padarymu kaltinamam asmeniui nepavykus susitaikyti, byla išnagrinėta Palangos teismo viešame teisiamajame posėdyje.

Nors kaltinamasis bylos nagrinėjimo metu savo kaltės nepripažino, tačiau teismas, įvertinęs bylos medžiagą bei liudytojų parodymus, konstatavo, kad kaltinamasis dėl organizacinių nesklandumų įstaigoje kilusį konfliktą spęsdamas fiziniu smurtu, elgėsi neadekvačiai ir tam pasirinko nusikalstamą būdą. Teismas V. Rekašių pripažino kaltu ir skyrė 4 mėnesių laisvės apribojimo bausmę, įpareigojant bausmės atlikimo laikotarpiu nuo 22 val. iki 6 val. būti namuose, jei tai nesusiję su darbu.

Taip pat teismas iš dalies tenkino nukentėjusiojo civilinį ieškinį, priteisdamas 1752,40 EUR turtinės ir neturtinės žalos bei proceso išlaidų atlyginimą.

Šį Palangos miesto apylinkės teismo nuosprendį galima skųsti Klaipėdos apygardos teismui.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder