Skuodo vyriausiasis architektas lieka pripažintas kaltu dėl korupcinių nusikaltimų

Skuodo vyriausiasis architektas lieka pripažintas kaltu dėl korupcinių nusikaltimų

Šiandien Lietuvos apeliacinis teismas išnagrinėjo prokuroro apeliacinį skundą dėl Klaipėdos apygardos teismo 2019 m. gruodžio 2 d. nuosprendžio, kuriuo kaltais už korupcinio pobūdžio nusikaltimus pripažinti buvęs Skuodo rajono savivaldybės vyriausiasis architektas T. B. ir jam padėjusi matininkė V. G.

Pirmos instancijos teismo nuosprendžiu, už piktnaudžiavimą tarnyba, dokumentų klastojimą ir kyšininkavimą T. B. skirta 19 800 Eur bauda, o V. G. už piktnaudžiavimą tarnyba bei dokumentų klastojimą – 12 100 Eur bauda. Lietuvos apeliacinis teismas, iš dalies tenkinęs prokuroro apeliacinį skundą, priėmė sprendimą konfiskuoti iš buvusio Skuodo rajono vyriausiojo architekto kaip kyšį gautus 6 500 Eur valstybės nuosavybėn.

Ikiteisminio tyrimo, kurį atliko Specialiųjų tyrimų tarnybos Klaipėdos valdybos pareigūnai, duomenimis, Skuodo vyriausiasis architektas sistemingai, siekdamas turtinės naudos, neteisėtai susitardavo su užsakovais, kad už piniginį atlygį jis parengs statybos projektą. Vykdydamas susitarimus, vyriausiasis architektas, norėdamas nuslėpti projektų autorystę, statybos projektuose nurodydavo iš anksto su bendrininke V. G. sutartą, tikrovės neatitinkančią informaciją, esą šių projekto autorė ir projekto vadovė yra V. G. Tokiu būdu dalis projektų dokumentų buvo suklastojama. Vėliau vyriausiasis architektas paties parengtiems projektams pritardavo ir išduodavo statybos leidimus suprojektuotiems pastatams statyti.

Ikiteisminiam tyrimui vadovavo Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras.

Nuosprendis įsiteisėjo, jis gali būti skundžiamas kasacine tvarka.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder