Skriaudikas pasijuto nuskriaustuoju

Skriaudikas pasijuto nuskriaustuoju

Bausmės už nepilnametės mergaitės apiplėšimą ir išžaginimą laukiantis jaunuolis pats pasijuto nuskriaustuoju ir bandė pasipelnyti valstybės sąskaita.

Ne kartą teistas Šilutės rajono gyventojas Ramūnas Krivičius yra nepatenkintas sąlygomis Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato areštinėje.

Už grotų jis nuolat patekdavo už plėšikavimus ir vagystes, o dabar yra įtariamas mergaitės apiplėšimu bei išžaginimu. Manoma, jog būtent jis 2012-ųjų gruodžio viduryje netoli prekybos centro BIG iš nepilnametės atėmė kelis litus, mobiliojo ryšio telefoną ir nusivedęs savo auką į atokesnę vietą tenkino savo iškrypėlišką aistrą.

Tąkart įtariamasis buvo nustatytas per kelias dienas ir buvo užkluptas besislapstantis savo tėvų ūkyje Šilutės rajone. Iš pradžių jam pavyko pasprukti nuo pasalą surengusių pareigūnų, bet toli R. Krivičius nepabėgo ir po poros dienų įkliuvo.

Jis iš karto buvo suimtas 3 mėnesiams ir už grotų leidžia dienas iki šiol, bausmė už šį nusikaltimą dar nepaskirta.

Į teismo posėdžius Klaipėdoje nuolat atvežamam kaltinamajam nemažai laiko tenka praleisti uostamiesčio areštinėje. Sulaikytųjų laikymo sąlygos ten jam nelabai patiko - jis pasiskundė, kad kameros neatitinka nustatytų higieninių reikalavimų, trūksta erdvės, mat laikoma per daug žmonių, o tai yra "žmogaus emocinis kankinimas, orumo žeminimas ir ateityje gali sukelti sunkiai gydomus psichologinius bei sveikatos sutrikimus". R. Krivičius už tai iš valstybės pareikalavo 20 tūkst. litų kompensacijos.

Tačiau net iki Lietuvos vyriausiojo administracinio teismo nukeliavęs jo skundas patenkintas tik iš dalies - pripažinta, jog kalinimo sąlygos ne visada atitiko keliamus reikalavimus, bet kompensacijos prašymas atmestas kaip nepagrįstas.

Anksčiau R. Krivičius yra prašęs bylos nagrinėjimo metu paleisti jį į laisvę, esą tai niekam nepakenks, tuo tarpu proceso metu jis paskelbtas recidyvistu.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder