Siūlydamas 50 eurų "nusipirko" baudžiamąją bylą

Siūlydamas 50 eurų "nusipirko" baudžiamąją bylą

Klaipėdos teritorinės muitinės pareigūnai vakar (kovo 19 d.) ikiteisminį tyrimą dėl bandymo papirkti pareigūną pradėjo krovininio vilkiko vairuotojui, „menkus nesklandumus“ bandžiusiam užglaistyti 50 eurų kupiūra.

Klaipėdos teritorinės muitinės mobiliųjų grupių pareigūnai, patruliuodami kelyje Šiauliai – Palanga, patikrinimui sustabdė krovininį vilkiką „Volvo“. Paaiškėjo, kad Lietuvos pilietis J. B. vilkiką vairavo magistraliniu keliu, nesumokėjęs transporto priemonių savininkų ar valdytojų naudotojo mokesčio. Tikrinimo metu vairuotojas, siekdamas išvengti atsakomybės, muitinės pareigūnui padavė 50 eurų banknotą. Tačiau apsiriko – apie tai nedelsiant buvo informuoti Muitinės kriminalinės tarnybos Klaipėdos skyriaus pareigūnai, kurie pradėjo ikiteisminį tyrimą už siekį papirkti valstybės tarnautoją. Tyrimui vadovauja Klaipėdos apygardos prokuratūros prokurorai.

Vilniaus teritorinėje muitinėje vakar buvo užfiksuoti trys bandymai papirkti muitinės pareigūnus. Medininkų, Šalčininkų ir Raigardo kelio postuose muitinės pareigūnams krovininių vilkikų vairuotojai paduodavo dokumentus, kuriuose būdavo 5 bei 10 eurų kupiūros. Vairuotojai buvo įspėti apie gresiančią baudžiamąją atsakomybę, o jų gabenti kroviniai – detaliai patikrinti. Dar du automobilius – Medininkų ir Nidos kelio postuose - muitininkai detaliai patikrino po to, kai į juos kreipėsi Valstybės sienos apsaugos tarnybos pareigūnai. Jiems tikrinimui pateiktuose pasuose buvo rastos 5 ir 20 eurų kupiūros. Tikrinimų metu nenustačius pažeidimų, asmenims pinigai grąžinti, jiems leista tęsti kelionę.

2015 m. muitinės pareigūnai jau užfiksavo 100 neteisėtų pinigų siūlymo atvejų. Iš jų 10 atvejų pradėti ikiteisminiai tyrimai dėl Baudžiamojo kodekso 227 str. numatytos nusikalstamos veikos, t. y. papirkimo. 5 asmenys teismo baudžiamaisiais įsakymais jau dabar yra pripažinti kaltais, jiems paskirtos piniginės baudos, 2 asmenų atžvilgiu ikiteisminiai tyrimai nutraukti nenustačius veikos, turinčios nusikaltimo ar baudžiamojo nusižengimo požymių. Kitų asmenų atžvilgiu dar vyksta ikiteisminiai tyrimai ar bylos nagrinėjamos teismuose.

Muitinės departamentas primena, kad pranešti apie galimą piktnaudžiavimą muitinės postuose ar dėl kitos neteisėtos veiklos atvejus galima visą parą, taip pat poilsio ir švenčių dienomis nemokamu pasitikėjimo telefonu Nr. 8 800 555 44 taip pat elektroniniu paštu [email protected] bei Lietuvos muitinės interneto svetainėje.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder