Šiukšlių konteineryje rastas kūdikio lavonas

Šiukšlių konteineryje rastas kūdikio lavonas

Klaipėdoje pasikartojo kraupi, prieš kelerius metus įvykusi istorija - atliekų konteineryje aptiktas negyvas kūdikis.

Moteriškos lyties naujagimio lavonėlis aptiktas šiandien apie 11 val. Naikupės gatvėje, ties 9-uoju namu. Šioje vietoje konteineriai stovi ant šaligatvio, prie pat važiuojamosios dalies.

Kraupų radinį pastebėjo atliekas konteineryje rausę benamiai, jie apie tai pranešė aplinkiniams, o šie informavo policiją.  pasak pareigūmų, išorinių smurto žymių ant lavono nepastebėta.

Įvykis tiriamas.

Panašus nusikaltimas Klaipėdoje įvykdytas 2009 metais. Gegužės 4 dienos ryte, po Motinos dienos, Sausio 15-osios gatvėje esančiuose konteineriuose rasti naujagimių dvynukų kūneliai - juos taip pat pastebėjo šiukšles rausę asocialūs asmenys.

Šį nusikaltimą pavyko atskleisti negreitai, įtariamoji dvynukų motina Viktorija Filiponenko (gim. 1985 m.) Ispanijoje sulaikyta tik po pusantrų metų. Teisme pavyko įrodyti kaltę tik dėl vieno kūdikio nužudymo, jauna moteris už tai nuteista 10 metų nelaisvės.

Eimanto CHACHLOVO nuotr.

Klaipėdoje "Gyvybės langelis", skirtas saugiai palikti nepageidaujamus kūdikius, prie įėjimo į Klaipėdos universitetinės ligoninės 2-ąjį korpusą įrengtas 2009 m. lapkritį. Nuo to laiko šioje vietoje paliktas tik vienas vaikas.

Pareigūnai prašo visuomenės pagalbos

Dėl šio fakto Klaipėdos apskrities vyriausiajame policijos komisariate pradėtas ikiteisminis tyrimas: nustatinėjama naujagimio mirties priežastis bei tikrinama versija dėl galimo naujagimio nužudymo.

Tyrimui vadovaujantis Klaipėdos apygardos prokuratūros Pirmojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras Arūnas Saunorius prašo visuomenės pagalbos.

Prašomi atsiliepti gyventojai, ką nors žinantys apie šį įvykį, galbūt matę, kaip kas nors šiomis dienomis į šalia Naikupės g. 9 namo esantį šiukšlių konteinerį įmetė neįprastos formos polietileninį maišelį. Taip pat prašome atsiliepti žmones, įtariančius, kad buvusi nėščia moteris galėjo atsikratyti naujagimio (pvz., po gimdymo grįžo namo be kūdikio). Turinčius bet kokios naudingos informacijos apie šį kraupų radinį, prašome skambinti tel. Klaipėdoje 35 40 40 arba į bendrąjį pagalbos centrą 112. Anonimiškumas garantuojamas.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder