Siekiantis papirkti pareigūną vairuotojas turėtų suprasti, kad traukinio jis nepapirks

Siekiantis papirkti pareigūną vairuotojas turėtų suprasti, kad traukinio jis nepapirks

Pavojinga situacija klostosi geležinkelio pervažose. Daug vairuotojų čia ignoruoja važiavimo per geležinkelio pervažas taisykles. Vieni jų nekantrūs ir apvažiuoja prieš geležinkelio pervažą praleisti traukinio sustojusias kitas transporto priemones, kiti įvažiuoja į geležinkelio pervažą, kai tai draudžiamam daryti, kitiems neegzistuoja prieš geležinkelio pervažą stovintis kelio ženklas „Stop“.

Tokių eismo taisyklių pažeidinėjimo vaizdelių Šiaulių apskrities policijai yra atsiuntę patys vairuotojai, pasipiktinę taip pavojingai besielgiančiais savo kolegomis. Nemažai  pažeidėjų yra užfiksavę ir patys pareigūnai.

Štai ankstų liepos 3-iosios rytą Pakruojo r. krovininę transporto priemonę vairavęs vienos Šiaulių įmonės vairuotojas buvo sustabdytas, kai per geležinkelio pervažą pralėkė net nestabtelėjęs. Lyg nestovėtų joks ženklas „Stop“. Kai Pakruojo rajono policijos komisariato Reagavimo skyriaus pareigūnai jį sustabdė ir paklausė, kodėl jis ignoravo „Stop“ ženklo reikalavimus, atsakymas buvo vairuotojui visai nederantis: „ Buvau užsigalvojęs apie šeimyninius reikalus ir nepamačiau.“

Panirus į šeimyninius reikalus, kitą kartą galima ir traukinio nepamatyti. Ir tada jau kyšio traukiniui nepasiūlysi, kaip šįkart padarė sunkvežimio vairuotojas. 38 metų vyras, norėdamas išvengti atsakomybės už pažeidimą, policijos pareigūnams pasiūlė susitarti ir davė 45 eurų kyšį. Vairuotojui nereaguojant į pareigūnų prašymą pasiimti pinigus, toks jo elgesys buvo traktuojamas kaip siekis papirkti pareigūnus ir dėl to jam buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Taigi vyras užsidirbo baudžiamąją bylą, o išsisukti nuo atsakomybės už kelių eismo taisyklių pažeidimą jam nepavyko. Už važiavimo per geležinkelio pervažas taisyklių pažeidimą Administracinių pažeidimų kodeksas numato baudą nuo vieno šimto aštuoniasdešimt iki dviejų šimtų aštuoniasdešimt eurų ir teisės vairuoti transporto priemones atėmimą nuo dviejų iki šešių mėnesių.

Kadangi minėtas pažeidėjas galiojančių nuobaudų už analogišką pažeidimą neturėjo, tad jam buvo galimas susitaikymo su valstybe procesas, todėl buvo surašytas protokolas su administraciniu nurodymu (puse minimalios baudos) – sumokėti 90 eurų baudą ir dviem mėnesiams į stalčių padėti vairuotojo pažymėjimą. O šiauliškis juk yra vairuotojas-profesionalas, iš to valgantis duoną ir maitinantis šeimą...

Štai tokia „prasto regėjimo“ kaina. Bet ji gali būti ir dar didesnė – paties vairuotojo gyvybė, jei, ignoruodamas kelio ženklus, į pervažą įriedės net nestabtelėjęs, kai traukinys bus čia pat. Važiuoti geležinkelio pervaža reikėtų įsitikinus saugumu, o ne rizikuojant ir po to papirkinėjant pažeidimą užfiksavusius pareigūnus.

Pareigūnų skirtą baudą reikėtų priimti, kaip brangiai kainavusią pamoką saugoti save ir kartu važiuojančius keleivius. Siekiantis papirkti pareigūną vairuotojas turėtų suprasti, kad kitąkart, kai jį, pažeidusį važiavimo per pervažą taisykles, vietoje pareigūno sustabdys traukinys, situacija bus daug tragiškesnė.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder