Savivaldybė liko be poilsiavietės

Savivaldybė liko be poilsiavietės

Prie gražuolio Vencavo ežero (Zarasų r.) antradienį rasti supleškėję aštuoni vasarnamiai. Trys priklausė privatiems asmenims, o likusieji - Panevėžio miesto savivaldybei.

Savivaldybės Ekonomikos ir turto valdymo skyriaus vedėjas Antanas Stoka informavo, kad iš dešimties namukų sveiki liko penki. Jis džiaugėsi, kad panaudos sutartimi poilsiavietę valdžiusi bendrovė „Panevėžio būstas“, sezono metu nuomodavusi poilsiautojams, buvo ją apdraudusi.

Poilsiaviete, teigė skyriaus vedėjas, savivaldybės darbuotojai nesinaudojo, ją kelerius metus nesėkmingai bandyta parduoti aukcionuose. Dabar likusius namelius rengiamasi parduoti po vieną. Šiomis dienomis jų kainą turėjo nustatyti turto vertintojai.

Pasak A.Stokos, kur kas didesnių nuostolių patyrė privatininkai, pradėję savo namukus remontuoti, tačiau nespėję jų apdrausti. Į gaisravietę ugniagesiai nebuvo kviesti, tad neaišku, kada kilo gaisras. Mediniai karkasiniai nameliai sudegė iki pamatų.

Zarasų priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos viršininkas Eugenijus Andrejevas neabejoja, kad tai piktavalių darbas. „Jie užsidegė vienu metu. Jeigu būtų kitaip, būtų degę ilgai ir kas nors būtų pastebėjęs“, - svarstė Zarasų ugniagesių vadovas.

Per pastarąsias dvi paras ugniagesiai gavo dar keletą pranešimų apie gaisrus, kuriuos, įtariama, sukėlė padegėjai.

Pasvalio rajono policija aiškinasi keisto gaisro, kilusio antradienio naktį Dagių kaime, priežastis. Ten supleškėjo gyvenamasis namas, priklausęs keliems asmenims, kuriame niekas negyveno. Suradę savininkus, gyvenančius įvairiuose šalies miestuose, pareigūnai išsiaiškino, kad į namą buvo įsibrauta: iš jo dingo ketaus kaitlentė, ąžuolinis stalas. Savininkai nuostolius vertina daugiau kaip 11 tūkst. eurų.

„Kadangi elektros name nebuvo, viena iš realių versijų yra padegimas. Tačiau ar tai buvo padaryta tyčia, bandome aiškintis“, - dienraščiui „Vakaro žinios“ sakė Pasvalio rajono kriminalinės policijos viršininkas Darius Indrišiūnas.

Spėjama, kad nuo padegėjų rankos antradienio naktį užsiliepsnojo ir Kauno rajone, Pagynės kaime, esantis žirgynas.

Parengta pagal dienraštį „Vakaro žinios“

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder