Savaitgalį Klaipėdos policija lieka be viršininko

Savaitgalį Klaipėdos policija lieka be viršininko

Penktadienį Klaipėdos apskrities Vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Benonas Ivanauskas 16-ąjį kartą pristatė įstaigos metinę veiklos ataskaitą ir daugiau to nedarys - šiandien jis jau ne viršininkas, o eilinis pensininkas.

Nuo praėjusio šimtmečio komisariato vadovo kėdėje sėdėjęs B. Ivanauskas iš posto traukiasi pagal naująją vadovų skyrimo tvarką, kuri vykdoma rotacijos principą.

Vietoj pasiūlymo vadovauti Panevėžio policijai B. Ivanauskas nutarė baigti beveik 37 metus trukusią tarnybą ir eiti į pensiją, o jo vietą jau pirmadienį užims Alfonsas Motuzas, lig šiol buvęs Telšių apskrities policijos viršininku.

59 metų B. Ivanauskas Klaipėdos policijos viršininku buvo nuo 1999-ųjų ir yra vienas iš nedaugelio Lietuvoje, kuriems tokį postą užimti pavyko taip ilgai. Savo, kaip vadovo karjerą, paskutinę darbo dieną jis atpasakojo per gerą pusvalandį. Sakė, kad tarnybą palieka ramia sąžine.

Per tuos metus jis sulaukė įvairiausių vertinimų, o policijos generalinis komisaras Saulius Skvernelis B. Ivanauską apibūdino kaip padorų ir inteligentišką žmogų ir už nepriekaištingą tarnybą pareigūną apdovanojo pasižymėjimo ženklu "Angelo sargo žvaigždė", kurio nusipelno retas.

Koks viršininkas buvo B. Ivanauskas? Kaip ir kiekvienas - su savo požiūriu. Kelias jo citatos iš karjeros apžvalgos.

Apie vadovavimą: niekada nemėgau nurodinėti, tiesiog viskam dirigavau. Žinoma, teko priimti nepopuliarių kolektyve sprendimų, bet toks, matyt, yra gyvenimas. Niekada nesimėgavau postu, manęs neslėgė antpečiai. Jeigu reikėtų gyventi iš naujo - daryčiau tą patį, jei tik mano komanda su manim eitų kartu.

Apie pavaldinius: visada stengiausi kiekvienam įkalti į galvą, kad kultūringai reikia kalbėti su bet kuo, net jei tai pažeidėjas ar įtariamasis. Reikia pripažinti, kad pareigūnai šioje vietoje dar turėtų nemažai tobulėti.

Apie gyventojų lūkesčius: smagu, kad pasitikėjimas policija auga, bet žmonės nori matyti daugiau patrulių gatvėje. Mes irgi to norime, deja, kol kas to įgyvendinti neįmanoma dėl pareigūnų ir finansavimo trūkumo.

Apie darbo sąlygas: komisariato pastatas jau dešimtmetį avarinės būklės, nuolat reikia atlikti įvairius matavimus, stebėti konstrukcijų pakitimus. Pagal tuos rezultatus, čia, kur dabar stoviu, yra grėsmė įgriūti stogui. Tikiuosi, kad tai neįvyks.

Apie žiniasklaidą: mes niekados jos nenugalėsime, ir nors tarp mano pavaldinių buvo žmonių, kurie ragino su žurnalistais kovoti, aš manau, kad to nereikia. Reikia padaryti taip, kad jie padėtų mums kovoti prieš nusikalstamumą kartu, be ginklų - su rašikliais. Per karjerą tikrai buvo nepalankių man straipsnių, bet viešumas tik padeda pažvelgti į save iš šalies, pažiūrėti, ką blogai padarei, įvertinti.

Apie permainas gyvenime: kiekvienoje sistemoje, net ir pačioje pažangiausioje reikalinga kaita.

Apie karjeros pabaigą: priėmiau sprendimą, kuris gal tenkina ir ne visus. Bet tai buvo būtina.

Apie įpėdinį: Alfonsas Motuzas - ne blogesnis už mane vadovas, turi daug ambicijų.

Alfonsas MOTUZAS, Klaipėdos apskrities Vyriausiojo policijos komisariato viršininkas nuo vasario 3 d.
Gimė 1970-ųjų liepos 1 d., vidaus tarnybos sistemoje tarnauja nuo 1991 metų lapkričio, 2007-2008 m. vadovavo Mažeikių rajono policijos komisariatui, nuo 2008 m. paskirtas Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininku. Tarnybos metu yra ne kartą skatintas. Vedęs, augina du sūnus. Jam persikrausčius į Klaipėdą šeima liks Telšiuose.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder