Sąvadautojai antrą kartą įkliuvo policijai

Sąvadautojai antrą kartą įkliuvo policijai

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos (VPK KPONTV) pareigūnai, tęsdami tyrimą dėl organizavimo ir vadovavimo prostitucijai bei pelnymosi iš kitų asmenų prostitucijos, antrą kartą su įkalčiais sulaikė klaipėdiečius, kuriems 2015 m. spalio mėn. jau buvo pareikšti įtarimai dėl šios nusikalstamos veikos padarymo.

Nustatyta, kad 1978 ir 1972 metais gimę įtariamieji nenutraukė nusikalstamos veikos – ne tik ją tęsė, bet ir įtraukė į nusikaltimus naujus bendrininkus.

Įtariama, kad sąvadavimo organizatorius po laikino sulaikymo ir kardomųjų priemonių paskyrimo 2015 m. spalio pabaigoje perkėlė savo nusikalstamą verslą į Kauną. Čia jis organizavo, vadovavo ir pelnėsi iš kitų asmenų prostitucijos iki 2015 m. gruodžio mėn. pabaigos, po to sugrįžo į uostamiestį. Galimai būtent Kaune jis įtraukė į prostituciją trisdešimtmetę du vaikus auginančią kaunietę.

Klaipėdoje įtariamasis ir jo bendrininkė dar kruopščiau slėpė ir maskavo savo veiksmus. Šioje veikloje jiems talkino 1989 ir 1995 metais gimę sugyventiniai. Beje, pastarieji 2015 m. gruodį susilaukė naujagimio.

Įtariama, kad sąvadautojai pelnėsi mažiausiai iš keturių merginų prostitucijos, tarp jų – ir aštuoniolikmetė ugdymo centro auklėtinė. Pastaroji jau yra pripažinta nukentėjusiąja baudžiamojoje byloje dėl sąvadavimo ir pelnymosi iš nepilnamečio asmens prostitucijos kitame specialiojo ugdymo centre.

Teisėsaugininkai gavo duomenų, kad prostitucija buvo organizuota butuose Klaipėdoje, M. Mažvydo al., Liepų g., Vilties g., Danės g. bei Debreceno g. Prostitutės taip pat išvykdavo ir pas klientus.

Asmens kratų ir kratų gyvenamosiose patalpose metu rasta ir paimta 13 mobiliųjų telefonų, SIM kortelės, prezervatyvai, užrašai bei daugiau nei 1300 Eur, įtariama, gautų iš neteisėtos veikos.

Trys sąvadautojai buvo sulaikyti ir uždaryti į Klaipėdos apskrities VPK areštinę. Keturiems asmenims pareikšti įtarimai dėl organizavimo ir vadovavimo prostitucijai, įtraukimo į prostituciją bei pelnymosi iš kitų asmenų prostitucijos.

Antrą kartą sulaikyti įtariamieji suimti 3 mėnesiams, jų bendrininkams paskirtos švelnesnės už suėmimą kardomosios priemonės.

Ikiteisminį tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyrius (ONKTS).

Lietuvos Respublikos baudžiamasis kodeksas už pelnymąsi iš kitų asmenų prostitucijos ir įtraukimą į prostituciją numato baudą arba laisvės apribojimą, arba areštą, arba laisvės atėmimą iki 4 metų.

Už organizavimą ir vadovavimą prostitucijai numatytas laisvės atėmimas iki 6 metų.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder