Šalia geležinkelių pervažų vyks policijos reidai

Šalia geležinkelių pervažų vyks policijos reidai

Valstybinė geležinkelio inspekcija prie Susisiekimo ministerijos (toliau – VGI), kartu su Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato kelių policijos tarnyba informuoja, kad 2017 m. gegužės 25 d., šalia Klaipėdos apskrities geležinkelių pervažų, vyks policijos reidai, kurių metu policijos pareigūnai skatins eismo dalyvius laikytis Kelių eismo taisyklių reikalavimų kertant geležinkelių pervažas, įspės apie geležinkelių infrastruktūroje gresiančius pavojus, o taip pat fiksuos Kelių eismo taisyklių pažeidimus.

Siekiant užtikrinti asmenų saugumą bei skatinti atsakingą jų elgesį kertant geležinkelių pervažas, 2017 m. kiekvienoje Lietuvos apskrityje, kas mėnesį vyks prevenciniai policijos reidai.

VGI atkreipia dėmesį, jog vadovaujantis Administracinių nusižengimų kodekso nuostatomis, už netinkamą elgesį geležinkelio pervažose pėstiesiems skiriamos iki 40 Eur dydžio baudos, o vairuotojams skiriamos ne tik baudos, kurios gali siekti iki 280 Eur, bet ir teisės vairuoti transporto priemonę atėmimas iki 6 mėn. 

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder