R.Zamolskis gyvas ir pasirengęs žudyti.

Vakar Policijos generalinis komisaras Vytautas Grigaravičius pranešė sensacingą žinią, jog bene baisiausias banditas Romas Zamolskis yra gyvas, ginkluotas ir pasirengęs žudyti.

R.Zamolskis vėl siautėja

V.Grigaravičius vakar pranešė, kad nuo praėjusių metų pavasario ieškomas įtariamasis žudikas ir plėšikas 32 metų R.Zamolskis, kaip įtariama, įvykdė naujų sunkių nusikaltimų, tarp jų - ginkluotą plėšimą prie Palangos. Pareigūnų duomenimis, psichikos ligonis R.Zamolskis yra ginkluotas net tik pistoletais, bet ir granatomis ir gyvas pasiduoti neketina.
Pernai spalio 8 d. R.Zamolskis buvo sužeistas Panevėžyje policijos pareigūnų ir dingo tarsi skradžiai žemę. Pareigūnų užspeistas jo bendras Virginijus Savickis paėmė įkaitus, tačiau per šturmą buvo nukautas. Ieškodami R.Zamolskio pareigūnai kelias dienas šukavo Panevėžį ir jo apylinkes, tačiau nieko neaptiko. "VL Vakaro žinios" duomenimis, Panevėžyje sužeistas R.Zamolskis naktį slėpėsi vienos miesto kavinės tualete, o rytą dingo.
Tuomet V.Grigaravičius drąsiausiai teigė, jog R.Zamolskis greičiausiai mirė nuo žaizdų. Pareigūnų kulkos banditą galėjo sužeisti į petį arba ranką. Nuo mirties jį išgelbėjo vilkėta neperšaunama liemenė.
Tačiau dabar V.Grigaravičius mano, kad banditui kažkaip pavyko išsigydyti sužalojimus.
Anksčiau buvo pasirodę spėjimų, jog R.Zamolskis subūrė naują gaują ir siautėja Vilniaus pakraščiuose. Anksčiau jis esą buvo pastebėtas Kaune, Šiauliuose ir Palangoje.
"Jeigu žinotume, kur jis yra, sulaikytume", - paklaustas, ar pareigūnai žino, kur slepiasi neprognozuojamas banditas, atsakė V.Grigaravičius.

Sutrukdė inspektorius

Neseniai R.Zamolskis buvo pastebėtas Šiauliuose. Pareigūnai itin slapta ir atsargiai rengė jo sulaikymo operaciją. Policija netgi šturmavo butą, kuriame slėpėsi banditas, tačiau jis buvo tuščias.
Likimo ironija, tačiau R.Zamolskio sulaikymo operaciją netyčia sužlugdė apylinkės inspektorius, kuris ėjo į vieną iš namo, kuriame slėpėsi banditas, butų aiškintis dėl naminės degtinės neteisėto laikymo. Pamatęs uniformuotą policininką, R.Zamolskis paspruko prieš pat jo sulaikymo operaciją.

Pakeitė išvaizdą

V.Grigaravičiaus teigimu, R.Zamolskis yra smarkiai pakeitęs išvaizdą. Anksčiau buvęs stambus, beveik dviejų metrų ūgio banditas smarkiai sulyso, užsiaugino barzdą. Teritoriniams policijos komisariatams yra išsiuntinėti dabartinės R.Zamolskio išvaizdos aprašymai.
Anksčiau R.Zamolskis taip pat mėgdavo keisti išvaizdą - dažydavo ir augindavo plaukus, prisiklijuodavo barzdą ir ūsus.

Nevaisingos paieškos

Po šalį sukrėtusių nusikaltimų policijos pareigūnai gaudavo daug pranešimų apie įtartinus asmenis. Tikrindami pranešimus, pareigūnai ne kartą buvo patekę į kurioziškas situacijas - šaliką ant galvos ryšėjusį ir automobiliu greitkeliu Vilnius-Kaunas vykusį žinomą skulptorių gyventojai palaikė ieškomu žudiku ir pranešė policijai. Prie Elektrėnų sustabdę automobilį pareigūnai įsitikino, kad tai - ne R.Zamolskis.
Pareigūnams teko tikrinti iš Kauno į Jonavą vykstantį mikroautobusą, kuriuo neva važiavo ieškomas nusikaltėlis. Jonavoje buvo tikrinamas traukinys, gavus informacijos, kad juo vyksta į R.Zamolskį panašus vyras. Pareigūnai ilgai tykojo R.Zamolskio Kaune, prie jo motinos namų, tačiau nieko nepešė.

Informaciją slepia

Vilniaus apskrities prokuratūros vyr. prokuroras Ramutis Jancevičius vakar "VL Vakaro žinios" sakė negalįs skelbti jokių tyrimo duomenų, kol tyrimas dar nebaigtas. "Daug sapnų buvo po V.Savickio sušaudymo. Buvo tirtas ne vienas R.Zamolskio tariamo buvimo atvejis", - teigė prokuroras.
Paklaustas, ar ir V.Grigaravičiaus pareiškimas, jog R.Zamolskis yra gyvas ir toliau vykdo nusikaltimus, yra sapnas, R.Jancevičius mestelėjo, jog, kol neįrodyta priešingai, reikia laikyti, jog tai tiesa.
"Iki šiol vyksta nusikaltėlio paieška. Negaliu skelbti, iš kur V.Grigaravičius gavo informaciją apie R.Zamolskį. Bet kokia paskelbta informacija gali pakenkti bylos tyrimui. Negi sakysime, kada ir kur surengsime pasalą nusikaltėliui", - slapukavo R.Jancevičius.

Palangos prokurorai apstulbo

Palangos apylinkės prokuratūros vyr. prokurorė Nijolė Pažarskienė "VL Vakaro žinios" išreiškė nusistebėjimą dėl V.Grigaravičiaus paskleistos informacijos, jog neseniai plėšime prie Palangos dalyvavo R.Zamolskis.
Pasak N.Pažarskienės, neatpažintas nusikaltėlis, dėvėjęs juodą kaukę, sustabdė automobilį, surinkinėjusį iš įvairių firmų pinigus. Plėšikas į petį sužeidė vieną iš ekipažo narių. Tačiau sužeistasis neatpažino nusikaltėlio, tad prokurorei atrodė labai keista, iš kur V.Grigaravičius padarė išvadą, jog tai buvo R.Zamolskis. Jokių įrodymų, jog pastarasis dalyvavo nusikaltime, pasak jos, nėra.
Šiuo metu baudžiamoji byla dėl šio įvykio sustabdyta, nes nėra įtariamųjų. Prokurorė tik vakar išgirdusi, jog įtariamasis yra. "Tokia informacija gimė Vilniuje, o ne pas mus", - teigė N.Pažarskienė.

Subūrė naują gaują

Policijos generalinio komisaro atstovė spaudai Danutė Daunoravičiūtė "VL Vakaro žinios" taip pat sakė negalinti komentuoti, kaip išsiaiškinta, jog R.Zamolskis dalyvavo minėtuose nusikaltimuose.

"Tai pavyko išsiaiškinti renkant operatyvinę informaciją, tikrinant tam tikras prielaidas. Be to, nusikaltimų braižas labai panašus į ankstesnių R.Zamolskio nusikaltimų braižą", - pasakojo D.Daunoravičiūtė. Ji patvirtino, jog nė viename iš naujausių nusikaltimų nebuvo jokių liudininkų, o nukentėjusysis Palangoje šovusiojo nepažino.
Paklausta, iš kur Vilniaus pareigūnai geriau nei vietiniai pareigūnai žino apie tai, kas vyksta Palangoje, ji neatmetė galimybės, jog vietiniai prokurorai "profesiniais sumetimais slepia informaciją". Atstovė spaudai užtikrino, jog "R.Zamolskis yra šimtu procentų gyvas", nes priešingu atveju informacija nebūtų išviešinta. "Žinoma, jog jis yra sulysęs, sunkiau valdo vieną ranką", - pasakojo komisaro atstovė.
Ji paaiškino, jog nusikaltėlis gydėsi "tikrai ne ligoninėje ir tikrai neoficialiai". Šiuo metu jis veikia ne vienas, "turi prijaučiančių žmonių".
Pasak D.Daunoravičiūtės, informacija apie R.Zamolskį buvo slepiama, kol nebuvo įsitikinta jos tikrumu.

Kruvinas šleifas

R.Zamolskio ir jo bendrų nusikaltimų sąrašas - įspūdingas.
Pernai balandžio 17 d. Vilniuje, prie parduotuvės "Maxima bazė", R.Zamolskis ir V.Savickis peršovė Lietuvos žemės ūkio banko inkasatorių Arvydą Zamenską ir pagrobė 70 tūkst. litų. Inkasatoriui per stebuklą pavyko išlikti gyvam.
Pernai birželio 5 d. vakarą R.Zamolskis ir V.Savickis Vilniaus centre šūviais iš pistoletų sužeidė policininkus. Pareigūnams tada pavyko sulaikyti tik pavojingų nusikaltėlių bendrą - 26 metų M.Čepulį.
Pernai liepos 25 d. šie nusikaltėliai Kaune, bendrovėje "Lita-West", nušovė du vyrus, o tų metų rugsėjo 28 d. šiame mieste pasikėsino į dviejų policijos patrulių gyvybes. Pareigūnai liko gyvi, tačiau jiems nepavyko sučiupti nusikaltėlių.
Šių metų spalio 8 d. R.Zamolskis ir jo bendras 25 metų Virginijus Savickis apšaudė juos persekiojusius policijos pareigūnus. Sužeistam R.Zamolskiui pavyko pasprukti nuo pareigūnų.
Tuo tarpu V.Savickis su dviem įkaitais - 14-mečiu Aleksandru Špilevojumi ir 60-mete Bronislava Varnyte - buvo užsibarikadavęs jos bute. Po 15 valandų trukusio įkalinimo įkaitus išvadavo "Aro" pareigūnai. Operacijos metu V.Savickis buvo nukautas.
Šiemet kovo 13 d. už neteisėtą ginklų laikymą Vilniaus miesto 2-sios apylinkės teismas M.Čepulį nuteisė kalėti 3 metus griežtojo režimo pataisos darbų kolonijoje.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder