Rusų išgąsdinti kontrabandininkai įkliuvo lietuviams.

Ketvirtadienį vakare į Pagėgių užkardos pasieniečių pasalą pateko du baltais maskuojamaisiais drabužiais vilkėję Panemunės gyventojai, bandę į Lietuvą pergabenti daugiau kaip 700 pakelių kontrabandinių rusiškų cigarečių.
Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnų teigimu, kontrabandininkus išgąsdino Rusijos pasieniečių paleistos signalinės raketos.
Apie 21.30 val. VSAT Pagėgių rinktinės Pagėgių užkardos pasieniečiai ties Panemunės miesteliu, maždaug 300 metrų atstumu nuo Karalienės Luizos tilto, pastebėjo ant Nemuno upės ledo gulinčius du asmenis. Apie tai VSAT pareigūnai pranešė Rusijos federalinės pasienio tarnybos Černiachovsko būrio pasieniečiams, o patys Lietuvos pusėje surengė pasalą.
Į įvykio vietą atvykęs Rusijos pasieniečių ekipažas pastebėjo, kad ledu prieiti iki gulinčiųjų neįmanoma - juos nuo kranto skyrė 10 metrų pločio properša. Tuomet Rusijos pareigūnai į viršų paleido tris signalines raketas, kurios ryškiai apšvietė vietovę.
Užklupti iki tol ramiai gulėję asmenys staiga "atgijo" ir pasileido tiesiai pasaloje laukiančių Lietuvos pasieniečių link.
Sulaikius pažeidėjus nustatyta, kad sulaikytieji yra Mažeikiuose registruotas Romualdas Rapolas (gim. 1969 m.) ir Kelmės rajone registruotas Tomas Andušis (gim. 1984 m.). Abu vyriškiai šiuo metu gyvena Panemunėje.
Sulaikytieji vilkėjo naujus baltos spalvos karinius maskuojamuosius drabužius. Rusijos pasieniečiai informavo, kad savo pusėje aptiko ant kranto sukrautus 740 pakelių rusiškų cigarečių "Tri Korolia", "Dukat" bei "Prima Serebriannaja". Manoma, kad sulaikytieji šį krovinį ketino nelegaliai pergabenti į Lietuvą.
Vyriškiams surašyti administracinės teisės pažeidimo protokolai už tai, kad tamsiu paros metu ant užšalusių pasienio vandenų buvo be VSAT leidimo. Po apklausos jie paleisti.
Vakar ryte Pagėgių užkardos pareigūnai abu vyriškius nubaudė administracinėmis 300 litų baudomis.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder