Rusijos teismas atmetė Romo Zamolskio prašymą atlikti bausmę Lietuvoje

Rusijos teismas atmetė Romo Zamolskio prašymą atlikti bausmę Lietuvoje

Rusijos teismas atmetė Rusijoje kalinčio vieno žinomiausių Lietuvos nusikaltėlių Romo Zamolskio prašymą leisti atlikti bausmę Lietuvoje.

Kaip rašo „Lietuvos rytas“, Jekaterinburgo teismas atmetė R.Zamolskio prašymą deportuoti į gimtinę ir pareiškė, kad lietuvis Rusijoje turės kalėti, kol atlygins žalą verslininkui Aleksandrui Kasjanovui ir jo žmonai, kuriuos R.Zamolskis su bendrininkais Valerijumi Povarovu ir Michailu Kloku 2004 metų liepos 16 dieną bandė susprogdinti.

R.Zamolskis teisinasi, kad nukentėjusiajam žalos neatlygino, nes neturi pinigų, kadangi už grotų jam neleidžiama dirbti.

BNS primena, kad R.Zamolskis Rusijoje buvo sulaikytas 2014 metais. Lietuvos policija jo ieškojo nuo 2001 metų, kai nusikaltėlis paspruko po susišaudymo su policija. Jo bendrininkas Virginijus Savickis buvo nukautas „Aro“ pareigūnų per įkaitų išlaisvinimo operaciją. Pernai birželį Rusijos žiniasklaida pranešė, kad Jekaterinburgo teismas R.Zamolskiui skyrė 16 metų laisvės atėmimo bausmę, pripažinęs jį kaltu dėl nelegalaus ginklo laikymo, vagysčių, plėšimų, kėsinimosi nužudyti. R.Zamolskis ir du jo bendrininkai nuteisti už nusikaltimus, padarytus Sverdlovsko srityje 2003–2006 metais. 

Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder