Remigijus Šimašius - nuolatinis STT lankytojas

Remigijus Šimašius - nuolatinis STT lankytojas

Turbūt jokioje kitoje parlamentinėje partijoje nėra tiek daug liudytojų ir specialiųjų liudytojų, kiek Liberalų sąjūdyje. Specialiųjų tyrimų tarnyba dar kartą apklausė Liberalų sąjūdžio pirmininką sostinės merą Remigijų Šimašių.

R.Šimašius apie apklausą, kuri esą vyko pirmadienį vakare, labai daug nepasakoja, tik džiaugiasi, kad buvo apklaustas kaip liudytojas, o ne kaip specialusis liudytojas. Kaip liudytojas jis į STT buvo iškviestas ir pernai rugsėjį. Tąkart žurnalistams jis sakė su pareigūnais kalbėjęs apie tai, esą koncerno „MG Baltic“ atstovai yra perspėję, neva jei paminklas Tautos patriarchui nebus pastatytas sostinės K.Sirvydo skvere, jis bus užstatytas įvairiais pastatais.

Anot R.Šimašiaus, užvakar jis buvo paprašytas patikslinti kai kuriuos anksčiau duotus parodymus. Apklaustasis tvirtino, kad daugiausiai buvo klausinėjama ne apie stambaus kyšio paėmimu įtariamą buvusį liberalų vedlį Eligijų Masiulį, o apie J.Basanavičiaus paminklo vietą, lyg jau Tautos patriarchas būtų tapęs korupcijos simboliu, o ne liberalai. Beje, R.Šimašius negali būti ramus, kad daugiau STT apsilankyti jam nebereikės - pareigūnai jam to neatskleidė. Tačiau politikas gali džiaugtis, kad jam pasisekė labiau nei partijos bendražygiams. E.Masiulis yra įtariamasis, kitas liberalas, buvęs partijos vicepirmininkas Gintaras Steponavičius turi specialiojo liudytojo statusą, nors pastarasis šiuo faktu nesididžiuoja ir net mėgino jį nuslėpti. Išlindus ylai iš maišo, partijos vadovams jis sakė apie savo statusą nė nežinojęs.

„Vakaro žinios“ primena, kad tyrime dėl politinės korupcijos buvusiam Liberalų sąjūdžio pirmininkui E.Masiuliui pateikti įtarimai iš koncerno „MG Baltic“ viceprezidento Raimondo Kurlianskio paėmus daugiau kaip 100 tūkst. eurų kyšį už politinės partijos veikimą koncerno naudai.

Parengta pagal dienraštį „Vakaro žinios“

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder