Reidas pajūryje - su gaudynėmis

Reidas pajūryje - su gaudynėmis

Šeštadienį sezoną atidarė Klaipėdos kelių policijos motociklininkai, susiruošę į tradicinį prevencinį reidą po miestą ir aplinkinius rajonus.

Ankstų rytą Pilies gatvėje ir Naujojo Uosto – Naujosios Sodo gatvių sankryžoje išsirikiavę tarnybiniais automobiliais ir motociklais atvykę pareigūnai darbo beveik neturėjo. Visi vairuotojai buvo tvarkingi ir nekėlė įtarimų, kad kas galėtų vairuoti neblaivus. Taksi vairuotojas net pasiskundė, kad per naktį jis stabdomas jau šeštą kartą. Tai ar protinga gerti ir vairuoti?

Klausimas geras, nes persikrausčius į kitą vietą – Šilutės plentą, čia sustabdytas automobilis „Subaru Forester“, kurio vairuotojui Rolandui R., gim. 1965 m., nustatytas vidutinis girtumo laipsnis – 1.81 prom. Vairuotojas nustebo – galvojo bus mažiau tų promilių. Nustebo ir savo pirmą girtą vairuotoją sustabdžiusi jauna policininkė Ignė, kai pamatė, kad iš vairuotojo švarko kišenės dar kyšo pusiau nugertas alaus butelis.

19-metis automobilio „BMW – 525“ vairuotojas Edvinas G., važiavo į darbą su automobiliu, kuris išregistruotas, be techninės apžiūros ir neapdraustas civilinės atsakomybės draudimu. Ir tai dar ne viskas. Edvinas niekada neturėjo vairuotojo pažymėjimo.

Antras neblaivus vairuotojas sustabdytas Šilutės plente. Automobilio „VW Passat“ vairuotojui Deivydui G., gim. 1995 m., nustatytas neleistinas girtumas – 0.51 prom. alkoholio. Jis vairuoja vos tris mėnesius. Vairuotojas prisipažino, kad išvakarėse išgėrė tris butelius alaus. Šeštadienį ryte jautėsi gerai iki akistatos su alkoholio matuokliu. Jaunuolis labiau gailėjo pinigų, kuriuos teks sumokėti valstybei, nei prarandamo vairuotojo pažymėjimo.

Pareigūnai patikrino ir kelis motociklų vairuotojus. Jie skubėjo į renginį Kačerginės žiede.

Edita, valdanti „britvą“, buvo nusiteikusi puikiai. Mergina juokavo, kad policininkai galėtų motociklininkų girtumą tikrinti šiems nenusiėmus šalmo. Motociklininkė pasakojo, kad „nenardo“ tarp eilių, nes saugo savo sveikatą. Lyg tyčia, tuo metu kitas baikeris kaip tik spraudėsi tarp mašinų stovinčių antroje ir trečioje eismo juostose. Jaunas vyras atvažiavo tiesiai į pareigūnų glėbį. Su juo bendravo kelių policijos motociklininkas, patruliavęs reide. Paaiškėjo, kad jaunas vyras buvo visiškai išsibalansavęs. Jis prisipažino, kad tris kartus jau teko grįžti namo, nes vis kažką pamiršdavo. Sustabdžius paaiškėjo, kad namo teks grįžti ir ketvirtą kartą – pasiimti vairuotojo pažymėjimo.

Policijos pareigūnai netrukus gavo pranešimą, kad kitame miesto gale, Trilapio ir Liepų gatvių sankryžoje, susidūrė taksi automobilis ir „Mazda 6“. Taksi vairuotojas, sukdamas į kairę, nepraleido tiesiai važiavusio automobilio. Per avariją sužeistų žmonių nebuvo, tad buvo užpildytos eismo įvykių deklaracijos.

Po pietų policijos postas buvo įrengtas Vėžaičių centre, šalia padėvėtų rūbų turgelio. Dviratininkas Romualdas P., gim. 1960 m., nespėjo nušokti nuo dviračio. Jam nustatytas lengvas girtumas – 1.04 prom. alkoholio. Jis buvo nusiteikęs rūsčiai, nes prieš du metus jau buvo įkliuvęs vairuojantis dviratį girtas ir kiek tai kainuoja jis žino. Vyras pareiškė: „geriau paskirkite viešuosius darbus, negu pinigus atimkite“.

Netrukus motociklais patruliuojantys policininkai iki posto Vėžaičiuose atlydėjo 5 lengvųjų automobilių vairuotojus, kuriems surašyti protokolai už naudojimąsi mobiliojo ryšio telefonais nenaudojant laisvų rankų įrangos.

Neapsieita ir be gaudynių. Laimei, be aukų. Minijos slėnyje stabdomas nestojo keturračio vairuotojas ir nukūrė į Macuičių kalną. Ant kalno jaunuolis pasuko į dirvonus, tačiau nuo pareigūnų vairuotojas nesugebėjo pasprukti. Paaiškėjo, kad bėgliui vos šešiolika, o policijos dėmesio vengė dėl to, kad neturi vairuotojo pažymėjimo.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder