Reidas: įkliuvo girta vairuotoja ir advokatas su prietaisu

Reidas: įkliuvo girta vairuotoja ir advokatas su prietaisu

Šeštadienį nuo ankstyvo ryto iki pat pavakarės Klaipėdos ir Kretingos rajonuose policijos pareigūnai tikrino, ar vairuotojai nėra neblaivūs ar apsvaigę, taip pat stebėta, ar neviršijamas leistinas greitis.

Vynas ir radarų detektorius

Kretingos rajone papuolė įvairūs pažeidėjai. Keli vairuotojų transporto priemonės nebuvo apdraustos, pakliuvo ir neperėjusių techninės apžiūros. Taip pat įkliuvo viena neblaivi moteris, kurį į alkotesterį įpūtė 1,37 promilės. Moteris aiškino, kad iš vakaro su draugėmis gėrė vyno.

Pareigūnams papuolė ir vienos gerai žinomos Klaipėdos advokatų kontoros advokatas, kuris važiavo naudodamas radarų detektorių – įrenginį, kuris vairuotojui praneša apie tai, kad jo transporto priemonės greitis yra matuojamas. Įdomi situacija – parduoti juos Lietuvoje yra leidžiama, tačiau naudotis – draudžiama. Įrenginys buvo konfiskuotas, advokatui paskirta bauda.

Dingęs žmogus

Persikėlę į Klaipėdos rajoną patruliai sulaukė žinios, kad Palangoje dingo žmogus. Pranešta, kad iš ligoninės pabėgo 1947 metais gimęs vyras, kuris buvo gydomas po patirto insulto. Vėliau vyras buvo rastas Klaipėdoje.

Paaiškėjo, kad vyras be daiktų ir dokumentų nuėjo į Palangos autobusų stotį ir ruošėsi važiuoti namo į Tauragę. Tačiau atvykusį į Klaipėdos autobusų stotį vyrą ištiko dar vienas insultas ir jis buvo nuvežtas į Klaipėdos ligoninę.

Policijos pareigūnai prieš rengiantis vyro paieškai kelti sraigtasparnį, skambino į ligonines ir sužinojo apie rastą nelaimėlį be asmens dokumentų. Apie tai buvo pranešta Palangos medikams ir paieška nutraukta.

Skundėsi „komisarui“

Matuojant greitį kelyje Klaipėda-Palanga, ties Girkaliais, kur leidžiamas 70 km/h greitis, buvo sustabdytas 99 kilometrų per valandą greičiu važiavęs vyras. Jis, kol buvo rašomas protokolas, fotografavo pareigūnus. Supykęs, kad buvo sustabdytas, internete ieškojo įstatymo, draudžiančio policininkams greitį matuoti „iš už krūmų“, mat buvo įsitikinęs, kad pareigūnai elgiasi netinkamai. Nepatenkintas pažeidėjas net paskambino bendruoju pagalbos telefonu 112 ir dispečeriams pasiskundė, kad pareigūnai iš pasalų gaudo vairuotojus. Žurnalistams vyras gyrėsi, kad skambino apie tai papasakoti pačiam policijos komisarui.

Toje pačioje vietoje įkliuvo dar keli greitį ženkliai viršiję vairuotojai, tarp jų – ir vienas Latvijos pilietis. Jų greitis siekė iki 100 km/h. Netrukus buvo sustabdyti ir gerokai greičiau lėkę vairuotojai: „pasatą“ vairavęs vyras kažkur skubėjo 111 km/h greičiu, „Volvo“ vairuotojas – 114 km/h.

Vairuotojo pažymėjimą išsaugojo tik per plauką

Vėliau pareigūnai persikėlė į kelią, iš Dituvos vedantį į Klaipėdą.

Atkarpoje, kur taip pat buvo leidžiamas 70 km/h greitis, irgi pakliuvo keletas vairuotojų, viršijusių greitį iki 30 km/h, bet buvo ir labiau skubančių, pavyzdžiui, 110 kilometrų per valandą greičiu važiavusi „Volvo“ vairuotoja teisinosi, kad vėluoja į mergvakarį Palangoje.

Vienu metu pareigūnai jau buvo pasiruošę leistis į gaudynes. Stabdytas 101 km/h greičiu važiavęs automobilis, priekaboje vežęs valtį, įsuko į keliuką, kur jam buvo nurodyta sustoti, tačiau nuvažiavo tolyn. Policininkams jau pasiruošus vytis, keliasdešimt metrų nuvažiavęs automobilis sugrįžo – esą toliau pavažiavo tik tam, kad apsisuktų.

Pakeliui į Klaipėda sustabdytas „Toyota“ vairuotojas tik per plauką neliko be vairuotojo pažymėjimo. Jis lėkė net 122 km/h greičiu, t. y. viršijo greitį net 52 km/h. Jį išgelbėjo tik taikoma 2 km/h paklaida – teisę vairuoti kol kas vyras išsaugojo.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder