Recidyvistas iš Alytaus pataisos namų laiškais šiurpina teisėjus ir prokurorus

Recidyvistas iš Alytaus pataisos namų laiškais šiurpina teisėjus ir prokurorus

Alytaus pataisos namuose bausmę atliekantis 35 metų klaipėdietis Tomas Gindulis niūrias dienas prasiskaidrina keliaudamas po šalies teismus. Nuo 2010-ųjų jis net 16 kartų buvo teistas už grasinimus teisėsaugos pareigūnams.

Panevėžio miesto apylinkės teisme T.Gindulis išklausė 23-ią nuosprendį. Prie pernai Pasvalio rajono apylinkės teismo subendrintos 19 metų ir 7 mėnesių bausmės pridėjus paskirtąją, jam už grotų teks praleisti 20 metų. Tokį bausmių bagažą jis susikrovė iš pataisos namų siuntinėdamas laiškus su grasinimais.

Šį kartą T.Gindulis buvo teisiamas už turto prievartavimą iš Ignalinos ir Zarasų rajonų vyriausiųjų prokurorų. Jiems adresuoti laiškai buvo išsiųsti iš Panevėžio areštinės. Juose klaipėdietis reikalavo, kad pareigūnai pervestų į jo sąskaitą nuo 1500 iki 2500 litų. Priešingu atveju grasino susprogdinti prokuratūrų pastatus su visais darbuotojais. Esą lagaminus su sprogmenimis padėtų jo pasiųsti „malalietkos“.

Nors nebuvo paslaptis, kad kalinio laiškai tėra tušti žodžiai, į Zarasus ir Ignaliną sprogmenų ieškoti buvo kviečiami „Aro“ pareigūnai.

Teisme T.Gindulis neslėpė nesitikėjęs, kad jam prokurorai siųs pinigus. Jo tikslas buvo bet kokiu būdu pasiekti, kad būtų perkeltas į kitą laisvės atėmimo vietą, nes Alytaus pataisos namuose jis yra skriaudžiamas. Recidyvistas sakė nustosiąs rašyti laiškus tik tada, jeigu jo prašymas bus įvykdytas. Antraip, žadėjo, jo nesustabdys niekas, nors jam būtų skirta ir 100 metų laisvės atėmimo bausmė.

Grasinimus nužudyti arba susidoroti su šeimų nariais klaipėdietis siuntinėja pareigūnams, kurių net nėra matęs akyse.

T.Gindulis recidyvisto karjerą pradėjo nuo 14 metų vagiliaudamas, vėliau plėšikaudamas, prievartaudamas turtą. Teisme jis sakė, kad baigė tik tris klases, nes, kaip ir jo vyresnysis brolis, norėjo būti gangsteriu. Medikai nuteistajam yra diagnozavę lengvą protinį atsilikimą.

Parengta pagal dienraštį „Vakaro žinios“

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder