Raimondas Kurlianskis išėjo į laisvę

Raimondas Kurlianskis išėjo į laisvę

Po 20 parų sulaikymo prekyba poveikiu, didelio masto papirkimu ir disponavimu įslaptinta informacija įtariamas "MG Baltic" viceprezidentas Raimondas Kurlianskis iš Lukiškių tardymo izoliatoriaus-kalėjimo išėjo į laisvę.

Išėjęs į laisvę R. Kurlianskis žurnalistams jokių komentarų neteikė. Į klausimą, kokia jo sveikata, įtariamasis irgi teatsakė: "Nieko".

Vyras įsėdo į jį pasitikti atvykusį automobilį ir išvažiavo.

Antradienį teismas jam skyrė kardomąją priemonę - namų areštą dviem mėnesiams, įpareigojant R. Kurlianskį nuo 22 iki 6 val. būti savo gyvenamojoje vietoje, taip pat uždrausta bendrauti su buvusiu parlamentaru, Liberalų sąjūdžio pirmininku Eligijumi Masiuliu. R. Kurlianskiui už namų arešto sąlygų pažeidimą gali būti skirta kita kardomoji priemonė, t. y. suėmimas arba intensyvi priežiūra.

Pasak nutartį priėmusio Vilniaus miesto apylinkės teismo teisėjo Petro Karvelio, kaip žinoma, "MG Baltic" viceprezidentui antradienį 8 val. baigėsi gegužės 13-ąją paskirtas 20 parų suėmimo terminas, prokurorai jį dar prašė pratęsti dviem mėnesiams. Teismo neįtikino argumentai, kad įtariamasis gali bėgti, slėptis nuo ikiteisminio tyrimo pareigūnų, prokurorų ir teismo bei trukdyti procesui.

Prokurorai dėl kardomosios priemonės pratęsimo teismą bandė įtikinti tuo, kad R. Kurlianskiui gresia laisvės atėmimo bausmė iki 8 metų, tačiau teismas pažymėjo, kad, nuteistajam skiriant bausmę net ir už sunkius nusikaltimus, bausmės vykdymas gali būti atidėtas, jeigu ta bausmė ne didesnė kaip 4 metai.

ELTA primena, kad teisėsauga tiria įtarimus, jog R. Kurlianskis buvusiam Seimo nariui ir buvusiam Liberalų sąjūdžio pirmininkui E. Masiuliui galėjo perduoti 106 tūkst. eurų kyšį.

R. Kurlianskis buvo sulaikytas gegužės 12 dieną, jam pateikti kaltinimai papirkimu ir prekyba poveikiu bei neteisėtu disponavimu informacija, kuri yra valstybės paslaptis.

E. Masiuliui pateikti įtarimai prekyba poveikiu, neteisėtu praturtėjimu ir kyšininkavimu. Iš viso kratos metu pas jį namuose rasta 250 tūkst. eurų.

E. Masiulis jam pareikštų įtarimų nepripažįsta.

Šiame ikiteisminiame tyrime atsidūrė ir Seimo nario "darbiečio" Vytauto Gapšio pavardė - teisėsauga jo namuose ir darbo kabinete atliko kratas, jis Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT )apklaustas kaip specialusis liudytojas. R. Kurlianskiui gali būti pareikšti įtarimai davus kyšį V. Gapšiui.

Prokurorai neatmeta, kad šiame ikiteisminiame tyrime gali atsirasti ir daugiau politikų pavardžių.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder