R. Kurlianskis disponavo valstybės paslaptimi?

R. Kurlianskis disponavo valstybės paslaptimi?

Papirkimu ir prekyba poveikiu įtariamo koncerno „MG Baltic“ viceprezidentui Raimondui Kurlianskiui penktadienį buvo pareikšti papildomi įtarimai – jis dar kaltinamas neteisėtu disponavimu valstybės paslaptimi.

Tai pirmadienį Vilniaus apygardos teisme žurnalistams sakė Generalinės prokuratūros prokuroras Justas Laucius.

„Jam įteiktas pranešimas apie disponavimą dalykais, kuriuose yra valstybės paslaptis“, – sakė J.Laucius. Jis sakė, kad kalbama apie Valstybės saugumo departamento raštus, su žymomis „slaptai“.

Teisme pirmadienį buvo nagrinėjamas klausimas dėl R.Kurlianskio skirto 20 parų suėmimo pagrįstumo.

Teisėsauga tiria įtarimus, kad R.Kurlianskis galėjo perduoti buvusiam Seimo nariui ir buvusiam Liberalų sąjūdžio pirmininkui Eligijui Masiuliui apie 100 tūkst. eurų kyšį. R.Kurlianskis buvo sulaikytas gegužės 12 dieną, jam pateikti kaltinimai papirkimu ir prekyba poveikiu, Vilniaus apylinkės teismo sprendimu jis suimtas 20 parų.

R.Kurlianskis yra kelias televizijas valdančio „Laisvo ir nepriklausomo kanalo“ grupės valdybos pirmininkas ir naujienų portalą alfa.lt valdančios „Alfa Media“ valdybos pirmininkas.

Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder