Promilės: taurelės mėgėjai taiso medicinos enciklopedijų įrašus apie mirtiną girtumo ribą

Promilės: taurelės mėgėjai taiso medicinos enciklopedijų įrašus apie mirtiną girtumo ribą

Girtumo rekordus demonstruojantys stikliuko mėgėjai verčia griebtis už galvų teisėsaugininkus ir koreguoja medicinos enciklopedijų įrašus apie teorinę mirtiną girtumo ribą - sekmadienio naktį Telšiuose laiptinėje rastam 26-erių vyrui nustatytas daugiau nei 5 promilių girtumas.

Į Vilniaus gatvėje esantį daugiabutį Žemaitijos sostinės policijos pareigūnai buvo iškviesti apie 1.30 val. Vienas šio daugiabučio gyventojas skundėsi, kad pažįstami vyrai spardo jo buto duris.

Pareigūnai laiptinėje rastam vyrui nustatė 5,37 promilės girtumą. Vyras buvo pristatytas į Telšių apskrities policijos komisariatą ir uždarytas išsiblaivyti į laikino sulaikymo kamerą. Išsiblaivęs pretendentas į girtumo rekordininkus buvo išleistas namo.

Pasak policijos pareigūnų, teorinę mirtiną girtumo ribą gerokai viršijusiam telšiškiui medikų pagalbos neprireikė. Jam gresia administracinė atsakomybė už pasirodymą viešoje vietoje girtam.

Girtumo rekordas Žemaitijos sostinėje priklauso 43-ejų vyrui - pernai sausį ties Kęstučio ir Birutės gatvių sankryža Telšiuose ant šaligatvio rastam ir į policiją atvežtam vyrui nustatytas net 6,03 promilės girtumas.

Medikų nustatytą teorinę 4-4,5 promilės mirtiną ribą 2008-ųjų vasarą viršijo ir Ignalinos rajone gyvenantis 46-erių Gintautas V., kuris, būdamas girtas, sviedė į žmoną kastuvą ir ją sužalojo. Iškviesti policijos pareigūnai chuliganui nustatė 6,93 promilės girtumą. Komisariate iki kameros vyras sugebėjo nueiti pats.

Tai, kad teorinė mirtina riba yra visiškai ne riba, įrodinėja ir vairuotojai. 2007-ųjų liepą Utenos rajone po kelią vinguriuojantį automobilį sustabdę policijos pareigūnai mašiną vairavusiam Vytautui S. nustatė rekordinį 8,4 promilės girtumą. Nedaug nuo jo atsiliko alytiškis 32-ejų Renatas Z., kuris 2008-ųjų vasarą vairavo automobilį ir sukėlė avariją būdamas 7,84 promilės girtumo.

Moterų vairuotojų „pasiekimai“ - kuklesni. 2010-ųjų gruodžio 3-iąją Elektrėnų policija sustabdė priešinga eismo kryptimi važiuojantį automobilį, kurį vairuojančiai 33-ejų moteriai buvo nustatytas 4,18 promilės girtumas.

Rekordas

Absoliutus planetos girtumo rekordas buvo pasiektas Lenkijoje - šalyje kaimynėje prieš kelerius metus po automobiliu nuvirtusiam 45-erių Andžejui buvo nustatytas net 12,3 promilės girtumas.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder