Prokurorai tirs, ar afrikiniu maru kiaulės nebuvo užkrėstos tyčia

Prokurorai tirs, ar afrikiniu maru kiaulės nebuvo užkrėstos tyčia

Siekiant išsiaiškinti, kokiu būdu į didžiausios Lietuvoje kiaulių augintojos fermų kompleksą Ignalinos rajone, kur buvo laikoma beveik 20 tūkst. kiaulių, pateko afrikinio kiaulių maro užkratas ir ar juo gyvūnai nebuvo užkrėsti tyčia, šiandien Generalinės prokuratūros Baudžiamojo persekiojimo departamente pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Sprendimas pradėti ikiteisminį tyrimą priimtas gavus Lietuvos maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) vadovo Jono Miliaus raštą dėl minėtame komplekse, kurį valdo Danijos įmonė, nustatyto afrikinio kiaulių maro protrūkio, dėl kurio bendrovė turėjo skubiai sunaikinti visas komplekse augintas kiaules. Rašte teigiama, kad VMVT neatmeta tyčinio užkrėtimo galimybės, todėl prašo atlikti minėto atvejo tyrimą, siekiant išsiaiškinti šio viruso patekimo šaltinį.

 Tyrimas pradėtas pagal du LR baudžiamojo kodekso straipsnius: dėl didelės vertės svetimo turto sunaikinimo tyčia (187 str. 2 d.) bei dėl žiauraus elgesio su gyvūnais (310 str.).
 Atsižvelgiant į tai, kad minimas fermų kompleksas yra Ignalinos rajone, ikiteisminį tyrimą pavesta organizuoti Panevėžio apygardos prokuratūrai.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder