Prokurorai: lengvaatletė dėl avarijos nekalta

Prokurorai: lengvaatletė dėl avarijos nekalta

Praėjus beveik metams po tragiškos avarijos, kurios metu garsi lengvaatletė Zinaida Sendriūtė automobiliu mirtinai sužalojo dviračiu važiavusią 12-metę mergaitę, Klaipėdos apygardos prokurorai nutraukė ikiteisminį tyrimą. Jų išvada tokia - sportininkė neturėjo nė menkiausios galimybės išvengti susidūrimo.

Geriausia 2013 ir 2014 metų Lietuvos lengvaatletė disko metikė Z.Sendriūtė į avariją Skuodo rajone pateko pernai gegužės 23-iąją. Tos dienos pavakarę iš Skuodo kilusios Z. Sendriūtės vairuojamas automobilis "Audi A4" kelio Mažeikiai-Skuodas 38-ajame kilometre, Gintalaičių kaimo ribose, partrenkė staiga į važiuojamąją kelio dalį dviračiu įvažiavusią mergaitę.

Ylakių miestelyje gyvenusi 12-metė nuo patirtų sužalojimų mirė eismo įvykio vietoje.

Nustatyta, jog nuo Gintalaičių kaimo vedančiu žvyrkeliu pagrindinio kelio link dviračiais važiavo trys mergaitės. Netoli sankryžos dvi iš jų sustojo, o trečioji išmynė į asfaltuotą kelią net nesidairydama.

Kaip tik tuo metu pro sankryžą automobiliu ir važiavo Z. Sendriūtė.

Jau iškart po avarijos padaryta pirminė išvada, jog išvengti susidūrimo su netikėtai prieš akis išnirusia mergaite sportininkė šansų neturėjo.

Šiomis dienomis sulaukta galutinės ekspertų išvados - Z. Sendriūtė neturėjo jokių galimybių nei sustabdyti savo automobilio, nei jo pasukti į šoną - dviratininkė į kelią išniro prieš pat mašinos priekį.

Ekspertų teigimu, Z. Sendriūtė važiavo leistinu greičiu - maždaug 90 km/h, ir šis greitis, pasak Klaipėdos apygardos prokuratūros Klaipėdos apylinkės prokuroro Juozo Syko, "techniniu požiūriu buvo priimtinas". Kitaip sakant, matomumas buvo geras, oro sąlygos bei kelio taip pat leido važiuoti maksimaliu toje vietoje leistinu greičiu.

Gavęs tokias specialistų išvadas J. Sykas priėmė sprendimą tyrimą dėl avarijos nutraukti.

Beje, ekspertizės metu paaiškėjo dar vienas dalykas - jei 12-metė nelaimės metu būtų buvusi su šalmu, mirtinų sužalojimų ji greičiausiai būtų nepatyrusi ir likusi gyva.

Nors ir patyrusi šoką, kitą dieną po nelaimės Z. Sendriutė išvyko dalyvauti Latvijoje surengtame Baltijos šalių metimo rungčių mače ir tapo nugalėtoja. Tiesa, ji atsisakė po kelių dienų išskristi į JAV, kur turėjo mesti diską "Deimantinės lygos" varžybose.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder