Prieš rinkimus - nauji skundai dėl papirkinėjimo, turto prievartavimo ir šmeižto

Prieš rinkimus - nauji skundai dėl papirkinėjimo, turto prievartavimo ir šmeižto

Antradienį policijai pranešta apie tris įtariamus pažeidimus, susijusius su artėjančiais savivaldos rinkimais. Dviem atvejais pradėti ikiteisminiai tyrimai.

Priešpiet į Vilniaus apskrities Vyriausiąjį policijos komisariatą kreipęsis asmuo pranešė, kad Vilniuje, Kalvarijų ir Žalgirio gatvių sankryžoje pastatytoje palapinėje gali būti papirkinėjami rinkėjai - jiems siūloma arbata. Atvykę policijos pareigūnai pažeidimo nenustatė.

Skundo sulaukta ir iš Pakruojo rajono savivaldybės administracijos. Policijai pranešta, kad dar vasario 11 dieną Pakruojo merei socialdemokratei Astai Jasiūnienei buvo atsiųstas laiškas, kuriame į tris nurodytas sąskaitas reikalauta pervesti po 3 tūkst. eurų. Pakruojo policija pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl turto prievartavimo.

Trečiąjį pranešimą portale epolicija.lt įregistravo kandidatas į Druskininkų savivaldybės merus konservatorius Vilius Semeška. Politikas teigė vasario 21-osios vakarą anoniminiame socialinio tinklapio "Facebook" profilyje "Druskininkų konservatoriai" aptikęs viešai paskelbtą ir išplatintą jį ir jo šeimą šmeižiančią, įžeidžiančią, tikrovės neatitinkančią informaciją. Remiantis šiuo skundu, pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl šmeižto.

Skundai dėl pažeidimų, susijusių su savivaldybių tarybų ir merų rinkimais, į policiją ėmė plaukti iki jų likus mažiau nei savaitei. Pirmadienį policija įregistravo du skundus iš Varėnos ir Plungės, primena ELTA.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder