Prekybos centre - rasistinis išpuolis?

Prekybos centre - rasistinis išpuolis?

Antradienį prekybos centre BIG esančioje "Rimi" parduotuvėje įvyko kivirčas, po kurio pirkėjas atsidūrė ligoninėje. Policija sulaukė pareiškimų iš lietuvio ir kivirče dalyvavusio užsieniečio darbuotojo, kuris, kaip manoma, buvo apipiltas rasistiniais įžeidimais.

Į redakciją kreipėsi miesto gyventojas Petras Dėdinas. Vyriškis pasakojo, kad antradienį ryte prekybos centro BIG parduotuvėje "Rimi" buvo užpultas juodaodžio darbuotojo.

"Paklausiau - ką čia veikia juodaodis? Tai jis greitai pribėgo prie manęs ir vos rankos nesulaužė. Pakilo spaudimas, važiavau į ligoninę", - savo versiją pasakojo nukentėjusysis.

"Rimi" Viešųjų ryšių vadovė Giedrė Bielskytė patvirtino, kad parduotuvėje incidentas įvyko. Tačiau antroji pusė pateikė kitą versiją.

"Incidentas kilo po to, kai pirkėjas rasistiniu kreipiniu įžeidė mūsų darbuotoją - darbuotojas yra kitos tautybės ir religijos, tačiau kalba lietuviškai. Jis dirba mūsų parduotuvėje apie metus laiko ir iki šiol nesame turėję jokių nusiskundimų jo elgesiu. Jį kolegos charakterizuoja kaip ramaus, inteligentiško būdo. Jis yra mylimas ir gerbiamas kolektyve", - sakė "Rimi" atstovė.

Jos teigimu, tolesnę įvykių eigą parodys policijos tyrimas. Abu incidente dalyvavę asmenys parašė pareiškimus. "Rimi" bendradarbiauja su institucijomis ir teikia visą informaciją.

Po incidento prekybos centro direktorė pasiūlė nukentėjusiajam pagalbą, nes jis pasijuto blogai. Tačiau pirkėjas atsisakė ir medikus išsikvietė pats.

G. Bielskytė patikino, kad kai kurie pirkėjai vis dar nėra pakantūs kitokios odos spalvos, išvaizdos ar rasės darbuotojams, todėl panašių situacijų yra pasitaikę ir anksčiau.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder