Pratęstas suėmimas šnipinėjimu įtariamam "Oro navigacijos" darbuotojui

Pratęstas suėmimas šnipinėjimu įtariamam "Oro navigacijos" darbuotojui

Vilniaus apygardos teismas (VAT) dar dviems mėnesiams pratęsė suėmimą šnipinėjimu įtariamam buvusiam "Oro navigacijos" darbuotojui.

Suėmimo pratęsimo pagrindą ir byloje esančias aplinkybes įvertinusi Teisėjų kolegija nusprendė, kad yra pagrindas suėmimą pratęsti dar dviem mėnesiams.

"Nutartyje pažymima, kad R. L. turi pakankamai tvirtus socialinius ir darbinius ryšius (šeimą, nuolatinę gyvenamąją vietą, darbą, anksčiau neteistas), tačiau yra kaltinamas tyčia padaręs labai sunkų nusikaltimą", - rašoma VAT išplatintame pranešime.

Prokurorai ir Valstybės saugumo departamentas (VSD) apie tai, kad R. L. šnipinėja Baltarusijai, pranešė pernai lapkritį. Bylos duomenimis, vyras valstybės įmonėje "Oro navigacija" dirbęs savo kabinete slapta fotografavo ten buvusius dokumentus bei kitus objektus ir juos perdavė Baltarusijos ginkluotųjų pajėgų Generalinio štabo Vyriausiosios žvalgybos valdybai.

Įtariama, kad Baltarusijai rinkta ir perduota informacija apie Lietuvos kariuomenę, jos dalinius, strateginę reikšmę Lietuvos nacionaliniam saugumui turinčias valstybės įmones, jų veiklą, objektus bei įrenginius jose. Būtent tai įvardijo ir prokuroras, perskaitęs kaltinamąjį aktą. Pasak prokuroro, įtariamasis 2011-2013 m. rinko informaciją apie "Oro navigaciją", Tarptautinį Vilniaus oro uostą, Lietuvos kariuomenės bazę, kurioje įsikūrę NATO kariai, Zoknių oro uoste.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder