Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl Arūno Valinsko frazės

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl Arūno Valinsko frazės

Reaguojant į šių metų spalio 14 d. vieno informacinio portalo TV kanale interviu metu visuomenėje labai gerai žinomo pramogų verslo atstovo bei buvusio Seimo pirmininko Arūno Valinsko pasakytą teiginį „Tomaševskis yra absoliutus kolorado vabalas, kuris gaudamas finansavimą savo partijai iš Lietuvos valstybės biudžeto jis yra antivalstybininkas.

Tokius reikėtų šaudyt šiaip jau. Po vieną į metus. Pradėt nuo jo, nes tai yra bėda, ką jis daro.“, šiandien Generalinėje prokuratūroje priimtas sprendimas pradėti ikiteisminį tyrimą, kurio metu bus ištirta, ar minėtu teiginiu nebuvo padaryta Baudžiamajame kodekse numatyta nusikalstama veika.

Ikiteisminis tyrimas pradėtas pagal Baudžiamojo kodekso 170 str. 3 d. (Kurstymas prieš bet kokios tautos, rasės, etninę, religinę ar kitokią žmonių grupę).

Šios ištraukos viešai prieinamame interviu nebėra, tačiau ją galima rasti perfilmuotą iš interviu internete.

LLRA-KŠS per Seimo rinkimus surinko 4,82 proc. rinkėjų balsų ir neperkopusi 5 proc. kartelės daugiamandatėje apygardoje į Seimą nepateko. Per pirmąjį turą vienmandatėse apygardose į Seimą išrinkti du LLRA-KŠS kandidatai. Į antrąjį turą pateko dar du šios partijos kandidatai.

Jie yra kreipęsi į Vyriausiąją rinkimų komisiją su skundu, kuriuo prašoma negaliojančiais pripažinti Seimo rinkimų rezultatus daugiamandatėje apygardoje.

Partija teigia, kad dėl „Laisvės TV“ kampanijos prieš partijos lyderį ir partiją buvo šiurkščiai pažeistas Seimo rinkimų įstatymas.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder