Policijos reidas: vienas vairuotojas prarado teises

Policijos reidas: vienas vairuotojas prarado teises

Ir šiemet policininkai tęsia reidus, kurių metu kontroliuojami neblaivūs ir apsvaigę vairuotojai.  Šeštadienį nuo 7 iki 11 val. dešimt Klaipėdos apskrities Vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos tarnybos pareigūnų ir vienas  policijos rėmėjas budėjo Vilniaus plente, prie išvažiavimo iš Klaipėdos į autostradą Kauno link, o paskui persikėlė į Rimkų gatvę, kur ir  baigė reidą.

Pasak Kelių policijos tarnybos 1-ojo būrio vado Kęstučio Virbausko, ankstų šeštadienio rytą  toje vietoje būna didžiulis automobilių srautas. Labai daug mašinų važiuoja į Klaipėdos laisvąją ekonominę, kurioje nemažai gamyklų dirba, prie jos ir budėjo policininkai, nemažai žmonių skuba į turgų.

Per 4 valandas trukusį reidą policininkai užfiksavo 7 pažeidimus. K. Virbausko teigimu, tai vidutiniškas skaičius.

Reido metu  Rimkų gatvėje sulaikytas į Klaipėdą važiavęs neblaivus vairuotojas, kurio girtumas – 0,56 promilės. Lietuvoje leistinas alkoholio kraujyje kiekis – 0,4 promilės. Jis teisinosi penktadienį išgėręs tik keturis butelius alaus. Jam skirta nuobauda vietoje – 300 eurų bauda ir atimtos metams vairuotojo teisės. Vyras turėjo susirasti kitą vairuotoją, kad paimtų jo automobilį. Priminsime, kad šiemet nuo sausio 1 d, lengvo girtumo atvejus nagrinėja policija, ne teismai, ir vietoje skiria nuobaudas. Vairavimas esant neblaiviam - vienas grubiausių iš pažeidimų.

Reido metu užfiksuotas vienas vairuotojas, važiavęs neįregistruota transporto priemone, be leidimo užtamsintais priekiniai mašinos stiklais. Jaunas BMW vairuotojas važiavo, galima sakyti, visai „plikomis“ padangomis - jam anuliuota technikinė apžiūra.  Kitas sulaikytasis neturėjo technikinės apžiūros dokumentų. Vienas vairuotojas važiavo neprisisegęs apsaugos diržo, kitas – per raudoną šviesą.

Vienas vairuotojas, tikrintas alkotesteriu pripūtė 0,09, o kitas - 0,35 promilės , t. y. jie neviršijo leistinos ribos.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder