Policijos reidai pajūryje nustebino

Policijos reidai pajūryje nustebino

Per Žolinės šventę ir savaitgalį Lietuvos kelių policijos tarnybos pareigūnai Klaipėdos apskrities keliuose organizavo reidus. Per 4 dienas pareigūnai patikrino apie pusantro tūkstančio pajūrio keliais riedančių automobilių ir išaiškino bemaž pusantro šimto įvairiausių, saugiam eismui pavojingų Kelių eismo taisyklių pažeidimų.

Labiausiai pasižymėjo greičio mėgėjai. Pareigūnai nustatė beveik šimtą greičio mėgėjų, kurių didžioji dauguma stos prieš teismą ir greičiausiai neteks teisės vairuoti. Net dvi dešimtys pažeidėjų viršijo leistiną greitį daugiau kaip 50 km per valandą, o nuo 41 iki 50 km per valandą greitį viršijo net 64 vairuotojai.

Ne visi greitį viršiję, bet policijos nesustabdyti vairuotojai gali atsipūsti. Reiduose dalyvavo ir „juodąja ponia“ vairuotojų pramintas, policijos skiriamaisiais ženklais nežymėtas automobilis, o jame įrengta greičio matavimo įranga užfiksavo beveik devynis šimtus greičio viršijimo atvejų.

Pareigūnai vos spėjo suktis tikrindami ir vairuotojų blaivumą - beveik dvi dešimtys vairuotojų bus patraukti atsakomybėn už vairavimą neblaiviam. Tarp nustatytų neblaivių vairuotojų buvo ir viena mergina, vilkiką vairavęs profesionalas, saugos tarnybos darbuotojas, atsakomybės neišvengs ir keletas užsienio svečių.

Lietuvos kelių policijos tarnybos duomenimis, šią vasarą šalies keliuose net 1302 vairuotojams nustatytas daugiau kaip 1,5 promilės girtumas, šių asmenų atžvilgiu pradėti ikiteisminiai tyrimai.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder