Policija įspėja: šventę švęs ir kišenvagiai

Policija įspėja: šventę švęs ir kišenvagiai

Jūros šventės metu ir jai pasibaigus į policijos pareigūnus kasmet kreipiasi nemažai klaipėdiškių bei uostamiesčio svečių. Jie skundžiasi dėl pradingusių piniginių, dokumentų bei mobiliojo ryšio telefonų. Beveik visi nukentėjusieji teigia savo daiktų pasigedę išorinėse drabužių kišenėse arba rankinėse. Taigi aišku, kad šventės metu milžiniškose žmonių spūstyse darbavosi kišenvagiai.

Sugauti šios rūšies nusikaltėlius su įkalčiais yra itin sunku( tai pripažįsta visų šalių policijos pareigūnai), nes jie dažniausiai dirba ne pavieniui, o grupėmis ir būna pasiskirstę vaidmenis - vieni nukreipia aukos dėmesį, kiti iš užsižiopsojusio žmogaus kišenės ištraukia piniginę, kurią greitai ir nepastebimai perduoda greta stovintiems savo bendrininkams. Todėl net ir pastebėjus, kaip kišenvagis pagrobia pinigus, labai retai pavyksta įrodyti jo kaltę, nes svarbiausio įrodymo -  piniginės - jis jau neturi. O be įkalčių neįrodysi ir kaltės.

Turbūt todėl dar 1996 metais Klaipėdos vyriausiajame policijos komisariate ir buvo panaikintas Kišenvagysčių tyrimo skyrius. Tuometinė policijos vadovybė nusprendė, kad yra pernelyg didelė prabanga turėti skyrių,  kurio darbuotojai rezultatų pasiekia labai retai.

Tačiau nuo to laiko uostamiestyje šios rūšies nusikaltimų greičiausiai  nelabai sumažėjo,  nes į policiją ir dabar gana dažnai kreipiasi kišenvagių nuskriausti miestiečiai. Dažniausiai pradingsta rankinėse, maišeliuose arba išorinėse drabužių kišenėse laikomi vertingi daiktai ir dokumentai. Tokie nusikaltimai vykdomi masinio žmonių susibūrimo vietose - parduotuvėse, turgavietėse, autobusuose arba įvairių šventinių renginių metu.

Vyrų piniginės bei dokumentai dažniausiai pradingsta iš užpakalinių kelnių kišenių. Jas kišenvagiai vadina svetimomis, nes iš jų labai lengvai galima pagrobti daiktus. Silpnosios lyties atstovės visus vertingus daiktus nešiojasi rankinėse arba plastikiniuose maišeliuose, todėl jų piniginės, pasai ir mobiliojo ryšio telefonai taip pat nesunkiai pasiekiami.

Klaipėdos policija nuolat ragina labiau saugoti savo daiktus, primena, kad negalima išorinėse drabužių kišenėse ir rankinėse nešiotis jokių vertingų daiktų bei dokumentų, tačiau, deja, šios rūšies nusikaltimų uostamiestyje vis dar yra, ypač įvairių švenčių metu.  

Spėjama, kad tokių nusikaltimų greričiausiai nepavyks išvengti iš šioje Jūros šventėje. Todėl uostamiesčio policijos darbuotojai jau aptarė priemones ir būdus, kurie padėtų apsaugoti šventės dalyvių turtą nuo kišenvagių atakų.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder