Policija įspėja: grobti žmones draudžiama

Policija įspėja: grobti žmones draudžiama

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Organizuoto nusikalstamumo tyrimo biuro (VPK ONTB) ir Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus (ONKTS) pareigūnai baigė ikiteisminį tyrimą dėl neteisėto laisvės atėmimo panaudojant fizinį smurtą.

Pernai balandžio mėnesį Klaipėdoje, Minijos gatvėje, iš anksto aptarto susitikimo vietoje, pasikėsinta pagrobti 1984 metais gimusį klaipėdietį Ž. V.

Prie besikalbančių asmenų staiga mikroautobusu "Mercedes-Benz" privažiavę ir iš jo iššokę kaukėti vyriškiai sumušė auką bei jėga įsodino į automobilį.

Mikroautobusas su jame jėga laikytu ir toliau muštu bei smaugtu pagrobtuoju, pažeidinėdamas kelių eismo taisykles, pajudėjo Minijos gatve pietinės miesto dalies link. Grumtynių su užpuolikais metu nukentėjusiajam pavyko išsilaisvinti ir iššokti iš važiuojančio automobilio.

Įtariama, kad asmens pagrobimą organizavo ir jame tiesiogiai dalyvavo 1983 metais gimęs klaipėdietis I. S. Kaltininkui įteiktas įtarimas ir šiuo metu paskirtos kardomosios priemonės – rašytinis pasižadėjimas neišvykti, įpareigojimas periodiškai registruotis policijos įstaigoje bei dokumentų paėmimas.

Klaipėdos apskrities VPK ONTB duomenimis, tiek nukentėjusysis, tiek įtariamasis siejami su Klaipėdos apskrityje veikiančiomis organizuotomis nusikalstamomis grupuotėmis, abiems taikytos prevencinės poveikio priemonės pagal Organizuoto nusikalstamumo užkardymo įstatymą. Matyt, todėl nukentėjusysis neturėjo savo pagrobėjams jokių pretenzijų, atsisakė duoti parodymus. Tačiau policija nemano leisti nusikaltėliams siautėti bei spręsti tarpusavio ginčus tokiais būdais, kokiais jie tai bandė daryti prieš dvidešimtmetį.

Teisėsaugininkai tęsia atskirą tyrimą kitų kaltininko bendrininkų atžvilgiu.

Baudžiamasis kodeksas už neteisėtą laisvės atėmimą panaudojant fizinį smurtą numato areštą arba laisvės atėmimą iki 4 metų.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder