Policija griežtins motociklininkų kontrolę

Policija griežtins motociklininkų kontrolę

Dėl motociklininkų keliamo triukšmo daug gyventojų skundų sulaukianti Klaipėdos policija ketvirtadienį vakare surengė reidą Taikos prospekte.

Tarp 21 val. ir 23 val. pareigūnai sustabdė ir patikrino 30 motociklininkų. Už mieste viršytą greitį buvo nubausti keturi.

Pasak Klaipėdos AVPK kelių policijos viršininko Mindaugo Džermeikos, daugelis policijos sustabdomų sportinių motociklų dažniausiai yra modifikuoti - beveik pas visus yra padidinta galia ir sumažintas išmetamojo vamzdžio dydis.

"Tai skleidžia kur kas didesnį garsą nei turėtų. Baudėme tuos, kurie viršijo greitį. Tačiau motociklininkai mums nelabai pritarė - jie įrodinėjo savo tiesą. Bandėme paaiškinti, kad Taikos prospektas ribojasi su miegamųjų rajonų kraštais. Žmonės, gyvenantys tame rajone, girdi didžiulį triukšmą. Reidus vykdėme ir vykdysime. Prieš rugsėjo pirmąją ypač griežtinsime kontrolę", - tikino M. Džermeika.

Jis pridėjo, kad ateityje bus sprendžiamas klausimas dėl ramybės trikdymo po 22 val. Jeigu tokiu metu policija gaus pranešimą dėl keliamo didelio triukšmo, pareigūnai reaguos ir už tai transporto priemonių vairuotojams išrašys protokolus.

Klaipėdos kelių policijos vadas priminė, kad šįmet Klaipėdoje eismo įvykiuose žuvo šeši žmonės. Tarp jų buvo ir dviratininkas, ir motociklo vairuotojas.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder