Poilsis baigėsi šūviais.

Baigiantis savaitgaliui, Klaipėdoje tarp poilsiautojų ir aplinkosaugos inspektorių kilo konfliktas, kurio metu nebuvo apsieita bei šūvių.
Incidentas įvyko sekmadienio pavakarę, kai prie pietinėje uostamiesčio dalyje esančio Klaipėdos kanalo pailsėti atvyko vienos komercinės firmos vadybininkas Borisas G. (gim. 1956 m.) su šeima ir jį dėl ne vietoje pastatyto automobilio norėjo sudrausminti aplinkosaugininkai.

Užpuolė inspektoriai?

Pasak paties B. G., prie jų privažiavęs džipas "Isuzu Trooper". Iš jo išlipo du maskuojančiomis uniformomis vilkintys vyriškiai ir neprisistatę paprašė parodyti dokumentus. Poilsiautojas juos parodęs, tačiau į rankas atvykėliams jų nedavęs.
Tada džipu atvažiavę virškiai pareiškę, kad B. G. automobilis "Volvo", kuriuo jis atvyko prie kanalo, stovįs neleistinoje vietoje, t.y. per arti vandens telkinio, ir pareikalavę mokėti baudą.
Pinigų neturėjęs B. G. atvykėliams pasiūlęs užsirašyti jo duomenis, tačiau tai nepatikę atvykusiems vyrams ir jie pareikalavę vadybininko asmens ir jo automobilio dokumentų.
Pajutęs, kad situacija tampa nevaldoma B. G. nutaręs išvažiuoti. Jam įsėdus į "Volvo", vienas iš nepažįstamųjų bandęs ištraukti jau į mašinos užvedimo spynelę įkištus raktelius. Kai B. G. jį nustūmė, vyriškis išsitraukęs pistoletą ir vieną kartą automobilio salone iššovęs. Automobiliui pajudėjus, jis iššovęs dar du šūvius į orą. Mašinai sustojus, ginkluotas vyriškis peršovęs ir abi jos galines padangas.

Ginklu grasino pats?

Tokią įvykio versiją pateikė pats B. G., tačiau kiek kitaip šį incidentą traktuoja Aplinkos ministerijos Klaipėdos regiono aplinkos apsaugos departamento direktoriaus pavaduotojas Jonas Mockus.
Minėtas džipas "Isuzu Trooper" priklauso būtent šiam departamentui. Juo sekmadienio vakarą važinėjo ir konflikte dalyvavo du uostamiesčio aplinkosaugos inspektoriai - V. Valiukas ir A. Barpšys (gim. 1948 m.).
Pasak J. Mockaus, pamatę neleistinoje vietoje pastatytą automobilį "Volvo", du inspektoriai prisistatę jo vairuotojui ir paprašę pateikti dokumentus, idant būtų galima surašyti pažeidimų protokolą.
Departamento direktoriaus pavaduotojo teigimu, poilsiavęs vyriškis inspektorius paprasčiausiai pasiuntęs... Kaip įrodymą J. Mockus pateikė vieno inspektoriaus daryta nuotrauka, kurioje matyti, kad B. G. nenori bendrauti su pareigūnais.
Nepaklusęs teisėtiems reikalavimams B. G. sėdęs į "Volvo" ir bandęs pabėgti. Jis esą net vos nepartrenkęs vieno inspektoriaus.
V. Valiukui prisiartinus prie automobilio, iš jo netikėtai pasirodęs į pistoletą panašus daiktas ir pasigirdęs grasinimas nušauti.
Tada inspektorius išsitraukęs savo tarnybinį ginklą ir iššovęs vieną šūvį į orą ir dar tris - į mašinos galinę padanga. Nepaisant to, mašina išvažiavusi ant kelio.

Pareigūnai išliko ramūs

Pasak J. Mockaus, reikia dėkoti Dievui, kad incidento metu buvo apsieita be rimtesnių sužalojimų ar net aukų. Mat išlipęs iš automobilio, vyriškis esą nukreipė į inspektorių į pistoletą panašų daiktą. Tuo tarpu pareigūnas turėjęs teisę panaudoti savo tarnybinį ginklą ir sužeisti vyriškį.
"Aš džiaugiuosi savo vyrų ramybe ir susivaldymu. Pamatę į save nukreiptą ginklą jie nepradėjo panikuoti, o ramiai paprašė jį nuleisti", - pasakojo J. Mockus.
Beje, pareigūnai teigia jau išsiaiškinę, kad B. G. neturi leidimo laikyti ginklą, tad galėjo grasinti tik dujinių arba nelegaliai laikomu pistoletu.
Anot J. Mockaus, po incidento pažeidėjas nuvykęs į miesto 4 policijos komisariatą ir pateikęs savo įvykio versiją.
Vakar aplinkosaugininkai oficialiai kreipėsi į uostamiesčio policiją ir paprašė nustatyti, kas vairavo minėtą "Volvo 740". Gavus atsakymą, bus imamasi priemonių nubausti pažeidėją.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder