Po išpuolių prieš taksistus sučiuptas įtariamasis

Po išpuolių prieš taksistus sučiuptas įtariamasis

Šiauliuose ir miesto apylinkėse dirbantys taksi vairuotojai gali lengviau atsipūsti – įtariamasis, galimai sužalojęs vieną taksistą, ir, kaip manoma, nužudęs jo kolegą, atsidūrė už grotų.

Iškart po 71-erių taksi vairuotojo nužudymo, įvykdyto vėlų gegužės 1-osios vakarą Šiauliuose, teisėsaugininkai iškėlė versiją, kad šis nusikaltimas gali būti susijęs su 54-erių taksisto užpuolimu ir sužalojimu balandžio 26-ąją Šiaulių rajono Noreikių kaime. Nužudymą tiriantys Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Smurtinių nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnai gegužės viduryje abu ikiteisminius tyrimus sujungė į vieną.

Pasak ikiteisminiam tyrimui dėl išpuolių prieš taksistus vadovaujančio Šiaulių apygardos prokuratūros prokuroro Mariaus Foko, operatyviai nustatyti asmenį, galimai įvykdžiusį abi nusikalstamas veikas, padėjo glaudus prokuratūros ir policijos pareigūnų bendradarbiavimas bei kruopšti nusikaltimų vietose aptiktų pėdsakų analizė.

Šiomis nusikalstamomis veikomis įtariamą jauną šiaulietį tyrėjai sulaikė gegužės 14-ąją. Anksčiau neteistas vaikinas po dviejų areštinėje praleistų parų buvo pristatytas į Šiaulių apylinkės teismą, kuris sulaikytajam skyrė griežčiausią kardomąją priemonę – suėmimą 3 mėnesiams. Suimtajam pateikti įtarimai dėl plėšimo ir nužudymo. Abu išpuolius prieš taksistus tiriantys pareigūnai paskyrė ne vieną užduotį specialistams, kuriems pateikė ištirti nusikaltimų vietose rastus įkalčius.

Vėlų gegužės 1-osios vakarą Šiauliuose, Dainavos take, taksi automobilyje keleivio užpultas ir peiliu subadytas vairuotojas iššoko iš automobilio ir, plūsdamas krauju, ėmė šauktis pagalbos. Į nusikaltimo vietą atskubėjus Šiaulių greitosios medicinos pagalbos medikams daug kraujo netekusio nukentėjusiojo gyvybė vos vos ruseno. Taksi vairuotojas, kuriam diagnozuotos daugybinės durtinės ir pjautinės žaizdos kakle, galvoje bei rankose, užgeso pakeliui į Respublikinę Šiaulių ligoninę. Pareigūnų duomenimis, iš nelaimingojo mašinos niekas nepagrobta. Galimo nusikaltimo motyvo teisėsaugininkai kol kas nekomentuoja.

Galimai tas pats keleivis balandžio 26-ąją 54-erių taksisto vairuojamu automobiliu iš Šiaulių atvažiavo į Šiaulių rajono Noreikių kaimą. Taksi vairuotojui paprašius už kelionę sumokėti 20 litų, keleivis padavė 100 litų kupiūrą. Vos taksistas atidavė 80 litų grąžą, keleivis puolė jį badyti peiliu. Manoma, jog taksisto gyvybę greičiausiai išgelbėjo tai, kad užpuolimo metu jis nebuvo prisisegęs saugos diržu. Diržą vyras tebuvo persimetęs per petį, todėl akimirksniu išpuolė iš mašinos ir pabėgo. Keleivis pasiėmė automobilyje likusius 100 litų, kuriuos ką tik buvo davęs vairuotojui, ir pasišalino. Grįžęs prie mašinos sužalotasis pats nuvyko į ligoninę, kur medikai jam diagnozavo durtines žaizdas galvoje bei kakle. Suteikus būtinąją pagalbą vyras išleistas į namus.

Kruvinų išpuolių sukrėsti taksi vairuotojai Šiauliuose vis garsiau kalba apie tai, kad jiems būtų leista vairuoti nesegint saugos diržo. Anot jų, užpuolimo atveju kelios akimirkos, kurias tektų sugaišti atsisegant saugos diržą, gali būti lemtingos. Apie tris dešimtmečius Šiauliuose taksi vairuotoju dirbantis Jonas „Respublikai“ sakė, kad reikalavimas segėti diržą taksi vairuotojams galėtų būti panaikintas bent jau miesto ribose, kur greičiai tikrai nėra dideli. O kol kas taksistams tenka rinktis – važiuoti neprisisegus saugos diržo ir rizikuoti būti nubaustiems už Kelių eismo taisyklių pažeidimą, ar segėti saugos diržą ir statyti ant kortos savo gyvybę.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder