Plikledis kėlė tragišką sumaištį Šiaurės Lietuvos keliuose, žuvo medikė

Plikledis kėlė tragišką sumaištį Šiaurės Lietuvos keliuose, žuvo medikė

Ketvirtadienio naktį Šiaurės Lietuvos kelius padengęs plikledis tapo ne vieno skaudaus eismo įvykio priežastimi. Rytą Radviliškio rajone per avariją žuvo į darbą važiavusi gydytoja, o Šiaulių rajone, susidūrus krovininiam automobiliui ir autobusui, kuriuo į ekskursiją po Seimą važiavo 31 vaikas, sužalojimus patyrė 3 suaugusieji.

Vakar nuo 6 iki 11 val. Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai užregistravo net 24 pranešimus apie eismo įvykius, 5 iš jų nukentėjo žmonės. Vos per kelias valandas 12 nelaimių įvyko Šiaulių rajono keliuose, 5 - Joniškio rajone, 4 - Radviliškio rajone, 2 - Pakruojo rajone, 1 - Šiauliuose. Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovė spaudai Gailutė Smagriūnienė „Vakaro žinioms“ sakė, kad tiek daug avarijų per tokį trumpą laiką Šiaulių apskrities keliuose neužregistruojama net iškritus pirmajam sniegui. „Avarijų greičiausiai buvo dar daugiau, nes kai kuriais atvejais vairuotojai eismo įvykio deklaracijas užsipildo patys ir policijos apie avariją neinformuoja“, - sakė G.Smagriūnienė.

Skaudžiausia nelaimė vakar rytą įvyko Radviliškio rajone, kelyje Baisogala - Grinkiškis. Čia apie 9 val. susidūrė iš Baisogalos į darbą Grinkiškio ambulatorijoje važiavusios 59 metų gydytojos vairuojamas automobilis „Fiat Punto“ ir vilkikas MAN, kurį vairavo 41 metų vyras. Pirminiais duomenimis, itin slidžiame kelyje medikės nesuvaldytas fiatas išvažiavo į priešpriešinę eismo juostą, kur kaktomuša rėžėsi į vilkiką. Per susidūrimą sumaitotame lengvajame automobilyje įkalintą vairuotoją iš metalo konstrukcijų išlaisvino nelaimės vieton atskubėję ugniagesiai gelbėtojai. Visos gelbėtojų pastangos atgaivinti gyvybės ženklų nerodančią moterį buvo bergždžios - greitosios pagalbos medikai tegalėjo konstatuoti nelaimingosios mirtį. Tragiška avarija moters gyvybę pasiglemžė jai nuvažiavus vos kilometrą nuo namų.

Apie 6.30 val. Mažeikių moksleivius į ekskursiją Vilniuje vežęs autobusas „Setra“ ties Šiaulių rajono Ringuvėlės kaimu susidūrė su krovininiu autobusiuku „Renault Master“, labai slidžiame kelyje išvažiavusiu į priešpriešinę eismo juostą. Vaikai per avariją nenukentėjo, atsipirko išgąsčiu. Medikų pagalbos prireikė trims suaugusiesiems - sužaloti abiejų transporto priemonių vairuotojai ir vieno iš vaikų motina. 33 metų moteriai į akis pateko per avariją išdužusių langų stiklo šukių, krovininio autobusiuko „Renault“ 28 metų vairuotojui patempti kojos raiščiai, o keleivinį autobusą vairavusiam 50 metų vyrui nubrozdintos rankos, kojos, sumušta krūtinė. Visi trys nukentėjusieji, jiems suteikus skubiąją pagalbą, išleisti gydytis ambulatoriškai. Dėl galbūt į akis patekusių svetimkūnių nusiskundimų turėjo ir mokinius į ekskursiją lydėjusios dvi pedagogės, bet jos vykti į ligoninę atsisakė - žadėjo į gydymo įstaigą kreiptis grįžusios namo. Stresą patyrusius vaikus pasišildyti į savo automobilius priėmė medikai, nelaimės vieton atskubėję penkiais ekipažais.

Parengta pagal dienraštį „Vakaro žinios“

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder