Planas pašalinti konkurentą ugnimi neišdegė

Planas pašalinti konkurentą ugnimi neišdegė

Vienam verslininkui priklausančių betono maišyklių padegimą organizavusiems ir savo ketinimus įvykdžiusiems klaipėdiečiams teks ne tik atlyginti šimtatūkstantinius nuostolius, bet ir pasėdėti už grotų.

UAB "Gineba" priklausančius sunkvežimius "Mercedes-Benz" ir "Iveco" ugnis Rimkuose esančio namo kieme gerokai apgadino 2010 metų rugpjūčio 18-osios naktį. Savininkas patirtus nuostolius įvertino per 230 tūkst. litų. Iš karto po įvykio tiek policijos, tiek ugniagesių atstovai įvardijo gaisro priežastį - padegimas, dėl to pradėtas tyrimas.

Jo metu įtarimai užsakius šį nusikaltimą pareikšti uostamiesčio verslininkui Stanislovui Radzivilovui, kuris, bylos duomenimis, anksčiau ne kartą teistam Tomui Romeriui pasiūlė už padegimą 2 tūkst. litų, o šis į nusiklatimą įtraukė Tadą Ežerskį, Povilą Žadeikį ir Kęstutį Žilinską.

Pastarieji du įvykdė juodžiausią darbą - kol K. Žilinskas prie tvoros saugojo aikštelės aplinką, P. Žadeikis apipylė benzinu sunkvežimius ir juos padegė.

Manoma, kad užsakovas padegti betono maišykles panoro siekdamas pašalinti konkurentą artimųjų, kurie užsiėmė panašia veikla, naudai.

Vykdytojai savo kaltę pripažino visiškai arba iš dalies, o užsakovas viską neigė: esą pažįsta tik T. Romerį, dirbusį įmonėje, kurios akcininkas yra S. Radzivilovas. Šis neneigė, kad buvo susitikę, tačiau tik pasikalbėti dėl galimybės T. Romeriui grįžti į darbą bei grąžinti jam anksčiau neišmokėto atlyginimo.

Beje, parodymus davęs ir prisipažinęs T. Romeris paspruko į užsienį, jo byla išskirta, įtariamasis ieškomas pagal Europos arešto orderį.

O antradienį Klaipėdos miesto apylinkės teisme paskelbti nuosprendžiai kitiems kaltinamiesiems. S. Radzivilovui skirta 45 paros, o K. Žilinskui ir P. Žadeikiui - po 35 paras arešto. Pastarasis laikomas atlikęs bausmę sulaikymo metu. O T. Ežerskiui bausmė subendrinta su anksčiau paskirtosiomis (už disponavimą narkotikais) ir nuspręsta laisvę atimti 6 metams.

Ketveriukė taip pat turės solidariai atlyginti 215 tūkst. litų žalą.

Nuosprendis dar gali būti skundžiamas.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder