Pervažoje šviesoforas eismą draudė valandą

Pervažoje šviesoforas eismą draudė valandą

Antradienį ryte Tilžės gatvėje esančioje geležinkelio pervažoje automobilių eismą draudžiantis šviesoforo signalas degė beveik valandą, o vėliau perpykę vairuotojai ėmė jo nepaisyti.

Signalas, draudžiantis judėti per geležinkelio bėgius kertančią gatvę, įsižiebė apie 10 valandą ir degė apie 45 minutes. Vėliau kantrybės netekę vairuotojai ėmė nepaisyti įspėjimo ir masiškai judėti per pervažą.

Kaip teigia įvykio liudininkai, geležinkelio darbuotojai į vietą atvyko gerokai vėliau, kai situacija jau buvo susitvarkiusi.

"Tai - ne gedimas", - tikino prie pervažos buvęs geležinkelio darbuotojas.

Pasak jo, šiuo metu vykdomi geležinkelio tvarkymo darbai, todėl apsaugos sistemos dažnai sukelia panašių nepatogumų - kai vyksta remonto darbai, sistema įjungia būtinosios saugos režimą ir nuo pusės iki dviejų kilometrų spinduliu esančiose pervažose automatiškai blokuojamos eismas.

Tokiais atvejais prie geležinkelio ir gatvių kryžkelių turi budėti darbuotojas, kuris yra atsakingas už saugų eismą.

Geležinkelio remonto darbai bus baigti iki šios savaitės pabaigos.

Analogiškos situacijos gali nekantrius vairuotojus išprovokuoti daryti neleistinus veiksmus.

Degant raudonam geležinkelio pervažos šviesoforo signalui važiuoti per ją griežtai draudžiama, o bėgius kirsti galima tik su įgalioto geležinkelio darbuotojo nurodymu. Kitu atveju gresia 300-500 litų bauda ir vairuotojo teisių atėmimas iki 4 mėnesių.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder