Per neatsargumą kūdikį pražudžiusi slaugytoja nuteista lygtine laisvės atėmimo bausme

Per neatsargumą kūdikį pražudžiusi slaugytoja nuteista lygtine laisvės atėmimo bausme

Ketveri metai laisvės atėmimo, bausmės vykdymą atidedant dvejiems metams ir draudimas dvejus metus dirbti sveikatos priežiūros įstaigose - tokia penktadienį Kauno apylinkės teisme teisėjos Danutės Gečaitės perskaityto teismo nuosprendžio esmė.

Kaltinamoji Kauno klinikinės ligoninės slaugytoja Valdareza Beleškienė teismo pripažinta kalta per neatsargumą prieš dvejus metus ligoninėje gydytam metų neturėjusiam berniukui vietoj gliukozės tirpalo suleidusi mirtį atnešusią kalio injekciją.

Pasak teisėjos, kaltinamosios kaltė įrodyta tiek ikiteisminio tyrimo metu surinktais, tiek teismo posėdžiuose paskelbtais ir išnagrinėtais įrodymais. Ir teismas neturi jokio pagrindo netikėti tais įrodymais. Liudytojų parodymais buvo galima atkurti visus veiksmus gaivinant po injekcijos be gyvybės ženklų suglebusį kūdikį. Tačiau nebuvo išlikę švirkštai, ir sunku buvo nustatyti, kas pateko į mažojo ligoniuko veną.

Vaiko reakciją į suleistus vaistus geriausiai apibūdino jo mama. Pati kaltinamoji irgi teigė, kad mažylis pabalo ir suglebo. Nukentėjusioji kūdikio motina teisme aiškino, kad beleidžiant vaistus vaikas suriko, jo akelės užsivertė ir mažylis sustingo.

"Akivaizdu, kad slaugytoja buvo susikaupusi į vaistų leidimo momentą ir tik motinai sušukus "Žiūrėkit, sesele, kas darosi", ji atkreipė dėmesį į patį ligonį. O šitaip gydymo įstaigoje neturėtų būti", - sakė teisėja.

Paskelbus apkaltinamąjį nuosprendį teismo salėje buvęs mirusio berniuko tėvas Eltai teigė šio nuosprendžio neskųsiąs, nes "seselės įkalinimas vaikelio nebesugrąžins".

Tuo tarpu nuteistosios advokatas tvirtino priešingai: galvojame teismo nuosprendį apskųsti Kauno apygardos teismui".

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder