Pavojingus narkotikus platino bendrabučiuose (video)

Pavojingus narkotikus platino bendrabučiuose (video)

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos (VPK KPONTV) ir Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus pareigūnai baigė didelės apimties tyrimą dėl narkotinių medžiagų platinimo.

Tyrimas pradėtas, išanalizavus kriminogeninę situaciją Klaipėdos mieste ir sudarius uostamiesčio kriminogeninių „židinių“ žemėlapį. Į šį sąrašą antrus metus iš eilės pateko bendrabutis, esantis Minijos g.

2017 m. dėl sąlyginai mažos, lyginant su heroinu, kainos narkomanų tarpe ypač išpopuliarėjo sintetinis opioidas – karfentanilis. Uostamiestyje padažnėjo atvejų, kai gyventojai daugiabučių laiptinėse aptikdavo sunkiai aplinkoje besiorientuojančius, nuo kvaišalų apsvaigusius narkomanus. Buvo užfiksuoti ir mirtini apsinuodijimai. KPONTV tyrėjai nustatė, kad narkotinę medžiagą „žvejybos uosto“ rajone ir prie vieno uostamiesčio prekybos centro platino romų tautybės asmenys.

Po ilgalaikio kompleksinio tyrimo, 2017 m. gruodžio mėn. teisėsaugininkai atliko kratas daugiabučiuose Minijos, Sulupės bei Pilies gatvėse. Per kratas aptikta daugiau nei 130 pardavimui paruoštų lankstinukų su narkotinių medžiagų – karfentanilio ir metadono mišiniu, taip pat kokaino bei psichotropinių vaistų.

Iš viso baudžiamojon atsakomybėn patraukta 10 kaltinamųjų, iš jų 6 – už kvaišalų, taip pat ir labai dideliais kiekiais, platinimą.

Už neteisėtą disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti baudžiama laisvės atėmimu nuo 2 iki 15 metų.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder