Paviešinta, kokių „vaistų“ rasta kratų metu

Paviešinta, kokių „vaistų“ rasta kratų metu

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos (KPONTV) atliekamame ikiteisminiame tyrime pranešimas apie įtariamą nusikalstamos veikos padarymą įteiktas Lietuvos sunkiosios atletikos federacijos prezidentui Bronislavui Vyšniauskui.

Uostamiesčio teisėsaugininkai ikiteisminį tyrimą pradėjo pagal Lietuvos antidopingo agentūros pareiškimą dėl dopingo medžiagų platinimo Lietuvos sportininkams. Draudžiama dopingo medžiaga buvo aptikta mėginyje, paimtame pas sportininką, kuris 2017 m. laimėjo bronzos medalį Lietuvos sunkiosios atletikos festivalio varžybose.

20-metis vaikinas studijuoja Klaipėdos universitete ir treniravosi Klaipėdos miesto sunkiosios atletikos sporto klube. Agentūros duomenimis, pastaraisiais metais net 5 pas tą patį trenerį sportavę asmenys sulaukė įvairių sankcijų už draudžiamų medžiagų vartojimą.

Praėjusį ketvirtadienį (2018-04-26) policijos pareigūnai atliko kratas sporto klube, pas kai kuriuos sportininkus bei jų trenerį. Kratų metu aptiktas didelis kiekis įtariama dopingo medžiagų, taip pat įtariama psichotropiniai vaistai.

Sunkiaatlečių „vadas“ buvo uždarytas į areštinę, jam pareikštas įtarimas dėl neteisėto disponavimo dopingo medžiagomis turint tikslą jas platinti. Paimtos medžiagos bus perduotos tirti ekspertams, o įtariamajam paskirta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

B. Vyšniauskas kaltinimus kategoriškai neigia: su manimi nori susidoroti

Lietuvos sunkiosios atletikos federacijos prezidentas ir kelių garsių šalies atletų treneris Bronislovas Vyšniauskas neigia kaltinimus dopingo platinimu.

„Su manimi nori susidoroti. Kito paaiškinimo neturiu. Niekam jokio dopingo niekada nedaviau ir neplatinau, net atvirkščiai - visada savo auklėtiniams kartojau, kad nieko neleistino negalima vartoti“, – vėlų penktadienio vakarą Sunkiosios atletikos federacijos išplatintame pranešime teigia B. Vyšniauskas.

B. Vyšniauskas laikomas Lietuvos sunkiosios atletikos tėvu, tačiau jo auklėtiniai turėjo ir tebeturi daug bėdų dėl dopingo.

Jo sūnus, keturių olimpinių žaidynių dalyvis Ramūnas Vyšniauskas per karjerą du kartus buvo diskvalifikuotas dėl dopingo. 1997 metais jo organizme rasta testosterono, o 2015 metais – dehistochlorometilas.

Tarptautinė Sunkiosios atletikos federacija šių metų sausį pranešė, kad pasaulio vicečempionas bei olimpinis prizininkas sunkiaatletis Aurimas Didžbalis antrąkart įkliuvo dėl dopingo. Jį treniruoja B. Vyšniauskas.

Lietuvos sunkiaatlečio dopingo testas per pernai metų pasaulio čempionatą Jungtinėse Valstijose, kur jis laimėjo sidabro medalį, buvo teigiamas – federacija pranešė, kad A. Didžbalio organizme rasta draudžiama medžiaga SARM S-22.

Pernai sunkiaatletis buvo pripažintas Lietuvos metų sportininku.

Gresia rimta bausmė

Ikiteisminį tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyrius (ONKTS).

Už neteisėtą disponavimą dopingo medžiagomis turint tikslą jas platinti numatyta bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki 4 metų.

Baudžiamojon atsakomybėn už šį nusikaltimą gali būti patrauktas ir juridinis asmuo, jeigu bus nustatyta, kad vadovaujančias pareigas jame ėjęs fizinis asmuo padarė nusikalstamą veiką juridinio asmens naudai arba interesais.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder