Pavelas Iljinas malonės nesulaukė

Pavelas Iljinas malonės nesulaukė

Už narkotikų gamybą ir laikymą nuteistam, o vėliau į užsienį pradingusiam ir britų pareigūnų atgal į Lietuvą parsiųstam Pavelui Iljinui Temidės į savo pusę palenkti nepavyko. Nors "sėdėti" teks trumpiau, teismas nesutiko atidėti bausmės vykdymo.

Šnipinėjimo skandalu pagarsėjęs klaipėdietis Pavelas Iljinas iki šiol kovoja teismuose. Jis įkliuvo dar 2010 metais, kai pareigūnai vyriškio namuose aptiko įtartinų medžiagų. 2012 metų balandį Klaipėdos miesto apylinkės teismas jam skyrė 4 metų laisvės atėmimo bausmę, kuri po virtinės skundų vėliau buvo sutrumpinta iki 3,5 metų.

P. Iljinas vengdamas bausmės nusprendė bėgti į Jungtinę Karalystę (JK), tačiau slapstytis (nors jis pats teigė, kad nesislapsto, o siekia teisingumo) ilgai nepavyko: išdavus Europos arešto orderį jis pernai spalį buvo sulaikytas, o šiemet rugpjūtį grąžintas į Lietuvą.

Vyras iškart buvo pasiųstas į belangę, tačiau laiko veltui nešvaistė ir kreipėsi į Klaipėdos miesto apylinkės teismą. Jis prašė, kad į 3,5 metų skirtą bausmės laiką būtų įskaitytas laikas, kurį jis praleido sulaikytas britų pareigūnų. Antru prašymu jis bandė pasinaudoti per metus pasikeitusiu Baudžiamuoju Kodeksu. Pasirodo, jog naujoje redakcijoje numatoma galimybė bausmę atidėti ir už sunkius nusikaltimus, jei ji ne ilgesnė nei 4 metai.

Teismas, remdamasis įstatymais, negalėjo atsisakyti įskaityti JK belangėse praleisto laiko, tačiau P. Iljinui išsisukti išsisukti nuo bausmės nepavyko: motyvuojant tuo, kad klaipėdietis vengė atlikti bausmę, slapstėsi užsienyje, toks jo prašymas buvo atmestas. Šį sprendimą jis dar gali skųsti.

Nuolatinis klientas

P. Iljinas tarptautinio skandalo herojumi tapo 2000 metų vasarą, kai Rusijos Federalinė saugumo tarnyba paskelbė sulaikiusi Lietuvos ir JAV naudai šnipinėjusį asmenį, kuris esą bandė įsilaužti į tarnybos kompiuterių tinklą.
Teismų slenksčius P. Iljinui teko minti ir dėl neteisėto informacijos rinkimo apie asmenį, įsilaužimo į kompiuterines sistemas, turto prievartavimo bei dėl kvaišalų gamybos.
Į teismą kontraversiškasis klaipėdietis ėjo ir pats: jam pavyko įrodyti, kad jis neteisėtai buvo išbrauktas iš Darbo biržos sąrašų ir dėl to negavo išmokų. Be to, 2010 m. jis kreipėsi į policiją prie buto durų radęs garsinę granatą. 2012 m. Klaipėdos miesto apylinkės teismas P. Iljinui skyrė 450 litų baudą už tai, kad policijos komisariato patalpose būdamas neblaivus neklausė pareigūno reikalavimo ir jį iškeikė.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder