Patruliai ieškojo pasiklydusių grybautojų

Patruliai ieškojo pasiklydusių grybautojų

Penktadienį apie 18 valandą per Bendrąjį pagalbos centrą buvo gautas išsigandusios moters pranešimas telefonu. Susijaudinusi moteris pranešė, kad grybaudama pasiklydo miške, kuris yra netoli Laukžemės Kretingos rajone. Artėjant sutemoms, išsigandusiai moteriškei į pagalbą buvo pasiųstas patrulių ekipažas, kuris su pasimetusios moters sutuoktiniu per valandą moterį surado ir laimingai išvedė iš miško.

Kitas pranešimas apie pasiklydusį miške 64 metų vyrą buvo gautas tą patį vakarą, tik jau 23 valandą. Paklydėlio artimieji pranešė, kad vyriškis per pietus išvyko iš Klaipėdos miesto į Kretingos miškus rinkti grybų ir iki šiol negrįžo. Artimieji galėjo nurodyti tik vyriškio palikto automobilio vietą ir tai, kad su juo kalbėjo telefonu prieš valandą. Pokalbio metu vyriškis teigė, kad yra labai pavargęs ir nebemato tamsoje, kur eiti. Esant tokiai situacijai, skubiai žmogui į pagalbą buvo išsiųsti policijos patruliai. Atvykę į vietą, patruliai stengėsi garso signalu suteikti pasiklydusiam žmogui orientacinę ėjimo kryptį, bet į siunčiamus signalus ieškomasis neatsiliepė, o telefonu buvo nepasiekiamas. Paieškos vietovė buvo tankai apaugusi mišku. Kadangi tamsią naktį paieška rezultatų nedavė, buvo priimtas sprendimas sustiprintą paiešką atnaujinti anksti ryte, tik prašvitus. Rengiant pajėgas ryto paieškai, pasiekė džiugi žinia iš pasiklydusio vyro artimųjų, kad žmogus, pagaliau radęs kelią kitoje miško pusėje, sėkmingai grįžta namo.

Pareigūnai primena, kad žmonės, rinkdami miško gėrybes, įvertintų savo galimybes saugiai sugrįžti, ir linki visiems gražaus rudens.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder