Pasikvietusi "masažuotoją" kaunietė buvo apvogta

Pasikvietusi "masažuotoją" kaunietė buvo apvogta

Teismo sprendimu suimti du įtariami kauniečiai laukia baudžiamosios bylos teisminio nagrinėjimo už šių metų pradžioje įvykdytus nusikaltimus. Nukentėjusiąsias jie apvogė melagingai prisistatę policijos darbuotojais.

Sausio 15-ąją policijoje gautas 1973 metais gimusios moters pranešimas, kad tos pačios dienos pavakarę paskambino vyras, su kuriuo susitarta dėl masažo paslaugų susitikti jos namuose. Netrukus į Kaune, Baltijos gatvėje, esančio namo butą atvyko nepažįstamasis, dėvėjęs petnešas su daiktu, panašiu į pistoletą. Parodęs kažkokį pažymėjimą, vyras prisistatė policijos pareigūnu, turinčiu atlikti kratą. Jis paskambino telefonu ir į butą atėjo dar vienas "pareigūnas". Atlikę tariamą kratą bei paėmę mobiliojo ryšio telefoną, 570 eurų ir dujų balionėlį, vyrai pasišalino.

Gavus nukentėjusiosios pareiškimą, pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl vagystės.

Po savaitės pareigūnai sulaikė pirmąjį iš įtariamų vyrų. Tai - anksčiau ne kartą teistas 1977-aisiais gimęs kaunietis. Sausio 23 dieną Kauno apylinkės teismas šiam įtariamajam skyrė griežčiausią kardomąją priemonę - suėmimą.

Ikiteisminio tyrimo (jį atliko Kauno apskr. VPK Kriminalinės policijos nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnai) metu išsiaiškinta, kad abu įtariamieji yra įvykdę dar vieną nusikaltimą. Grasindami ginklu 1984 m. gimusiai moteriai, vyrai reikalavo pinigų ir kitų vertingų daiktų. Tąkart iš moters buvo paimta 28,96 euro ir nešiojamasis kompiuteris. Padaryta bendra 483,43 eurų žala.

Nors 1977 m. gimęs įtariamasis neišdavė savo bendrininko, pareigūnai po išsamaus tyrimo netruko nustatyti ir vasario 26 d. sulaikė antrąjį įtariamąjį - 1980 m. gimusį kaunietį, kuris taip pat anksčiau ne vieną kartą teistas.

Kaip teigiama policijos pranešime, apygardos prokuratūros Kauno apylinkės prokuratūros I skyriaus prokurorai jau perdavė baudžiamąją bylą Kauno apylinkės teismui.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder