Pasienietis reikalavo išpirkos už pavogtą automobilį.

Ketvirtadienį vakare, apie 22.20 val., Palangos policijos pareigūnai Klaipėdoje, Jaunystės g., prie Žemės ūkio mokyklos, sulaikė klaipėdietį Arnoldą Meirį (gim. 1979 m.) ir vilnietį Ričardą Matulį (gim. 1965 m.).
Jie įtariami Palangoje pavogę automobilį ir iš jo savininko reikalavę išpirkos.
R. Matulis yra Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Vilniaus rinktinės Medininkų posto pasienietis, o A. Meirys - buvęs Pakrančių apsaugos rinktinės Nidos posto pasienietis, už pareigūno vardo diskreditavimą iš tarnybos atleistas maždaug prieš mėnesį.

Automobilis ir pinigai rasti

Vilniaus gyventojui priklausantis automobilis "Mercedes Benz 200", pagamintas 1988 metais, buvo pavogtas praėjusį antradienį Palangoje, prie vienų poilsio namų.
Mašinos savininkas kreipėsi į policiją, dėl vagystės buvo iškelta baudžiamoji byla.
Vėliau vilniečiui buvo paskambinta ir pasiūlyta atsiimti mersedesą sumokėjus išpirką.
Sutartoje vietoje automobilio savininkas susitiko su įtariamaisiais ir sumokėjo jiems 1100 JAV dolerių.
Vėliau A. Meirys ir R. Matulis bendros Palangos kriminalinės policijos ir Klaipėdos STT pareigūnų operacijos metu buvo sulaikyti prie vogto automobilio. Pas juos rasti ir doleriai, kuriuos vyriškiai jau buvo spėję pasidalinti.

Diskreditavo pareigūno vardą

Buvęs pasienietis A. Meirys jau anksčiau buvo patekęs į teisėsaugininkų akiratį. Dar jam dirbant Nidos poste, Neringos policijos pareigūnai buvo gavę informacijos, kad šis pasienietis galėjo užsiimti neteisėta veikla.
Pasak Neringos policininkų, tranzitu per Kuršių neriją vykstantys Rusijos automobilių prekeiviai Alksnynės poste turi sumokėti 200 Lt. Tačiau būta faktų, kai sumokėję perpus mažesnę sumą pasieniečiui, rusai buvo palydimi aplinkiniu keliu, išvengiant važiavimo per postą.
Šiuos faktus patvirtinę patys rusų automobilių prekeiviai, sulaikyti važiuojantys per mišką draudžiamoje vietoje.
Nidos policininkų teigimu, tuomet baudžiamoji byla nebuvo iškelta, tačiau surinkta informacija buvo perduota VSAT vadovybei.
Pakrančių apsaugos rinktinės vadas S. Černeckis "Vakarų ekspresui" teigė, jog patvirtinus tokius faktus, A. Meirys buvo atleistas iš tarnybos "su įrašu", jog jis diskreditavo pareigūno vardą. Tiesa, šis dar žadėjo paduoti VSAT į teismą dėl neva neteisėto atleidimo.
S. Černeckis apgailestavo, kad taip greičiausiai jau žlugo vos prieš metus Klaipėdos aukštesniąją mokyklą baigusio A. Meirio karjera.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder